BARÇA TV

Al canal Barça TV  la periodista Xantal Llavina va fer de codirectora i presentadora, juntament amb la periodista Verónica Sanz, de la tertúlia esportiva blaugrana i entrevistes al programa “La Nit del Lloro” pel canal del F.C.Barcelona. Cada nit a les 22h el programa emetia en directe una tertúlia esportiva de vint i cinc minuts i després entrevistes de vint minuts a diferents personatges protagonistes de la vida cultural, social, econòmica, política i esportiva.

CRÍTICA DEL PROGRAMA:

AVUI- LA MIRADA- TONI VALL- COMUNICACIÓ: LA NIT DEL LLORO

Hi ha aquest programa de Barça TV que es diu La nit del lloro i que és una pura delícia. Cada nit a les 22 h toca parlar del Barça, fer bullir l’olla amb aquella alegria. Cada nit és una festa, un castell de focs amb tres tertulians que diuen, parlen, riuen i fabulen. Potser hi ha dies en què poques reflexions noves es poden fer però ja ho sabem que el relat és infinit i dóna per a això i per a molt més. Verònica Sanz i Xantal Llavina en són les presentadores i cada nit es reparteixen la conducció de la tertúlia i l’entrevista de després. Fa goig veure-les, tan ben vestides i maquillades, sempre somrients a l’altura de les circumstàncies de la cerimònia que oficien. Estem a les vostres ordres. Digueu i maneu i us serà concedit.

Trobo que hi hauria d’haver més programes com aquest. La tele no està gaire ben servida de tiberis hedonistes, de minuts de festa i joia, de saníssima bacanal. Hi ha qui es pensa que fer bona televisió és saber fer un bon informatiu, un reportatge al·lucinant i dues o tres sèries ben parides. I sí, així és. Però fer bona televisió també vol dir saber riure, saber evadir-se, improvisar, dir animalades, encadenar hipèrboles com catedrals i quedar-se tan ample. Aquí també hi ha una veritat, amics meus. També així es construeix un edifici, amb fonaments d’entusiasme i parets de formigó il·lusionat. Quan comencem a entendre-ho serem una mica més feliços. Serà llavors quan hi veurem més clar i tot ho sabrem mesurar. Serà llavors quan amb una riallada explicarem el món.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 43. Dimarts, 30 de març del 2010