ESPECIALS – DIRECTE 4.0

ESPECIAL SANT JORDI 2014

Aquest ‘SANT JORDI 2014’ de Ràdio4 el viurem també al Directe 4.0 de 16h a 19h des de Plaça de Catalunya

 

Els CatarresCesc Freixas i Gerard Quintana & Xarim Aresté actuaran en directe.
Miguel RíosLluís BassatÁngeles González Sinde i Ferran Mascarell entre els convidats de l’especial.

 

Els autors, la música en directe i els oients seran els protagonistes. Ens acompanyaran a partir de les 16h la cantant Nina que ens presenta el seu llibre: “Amb veu pròpia”, Isabel Clara Simó  amb el títol “Tota aquesta gent” i Lluís Bassat amb “Creativitat”. També l’escriptora Rosa Regàs amb el seu llibre “Entre el seny i la rauxa” i també la gran visita de Miguel Ríos que també estrena llibre “Cosas que siempre quise contarte”. Tot això amb la música i l’ actuació en directe de Cesc Freixes!

Pel Sant Jordi escoltarem històries d’amor dels nostres oients i a partir de les 17h ens acompanyaran els escriptors  Rafel Nadal que ens presenta el seu llibre “Quan en dèiem xampany”, Manel Cuyàs amb el seu “El nét del pirata”i la periodista i presentadora Mònica Carrillo amb el seu llibre “La luz de Candela”.Farem Ciència per a gent de Lletres amb el nostre científic Dani Jiménez i també hi serà l’escriptora Clara Sánchez (Premi Planeta 2013) amb el “El cielo ha vuelto” i  Ángeles González Sinde (finalista Premi Planeta) amb “El buen hijo”
Tot amb això amb l’actuació  en directe des de plaça  Catalunya dels Catarres!I a partir de les 18h ens visitarà també Ignacio Elguero de RNE ens presenta: “Leif Garret en el dormitorio de mi hermana”, Albert Villaró (Premi Josep Pla) amb “Els Ambaixadors”,  el nostre col.laborador  Quim Masferrer,  tindrem l’actuació dels Mali Vanili i la visita de luxe del conseller de Cultura,  Ferran Mascarell. Acabarem l’especial amb la música en directe de  Gerard Quintana & Xarim Aresté!

Us esperem des de Ràdio 4 a la plaça de Catalunya, a la banda de la Rambla, per celebrar el Sant Jordi plegats! Hi haurà regals!

Hi serà tot l’equip dirigit i presentat per Xantal Llavina,  Quique Quera, Ferran Grau, Bruno Sokolowich, David Serra i Ramón Fornós. 

ESPECIAL DIRECTE 4.0 GODÓ 2014

“Directe 4.0” emet un programa especial des del Barcelona Open Banc Sabadell, 62è trofeu Conde de Godó de tennis

Alguns dels convidats de l’especial seran els ex tennistes Manuel Orantes, Jordi Arrese i Juan Avendaño A més, la tertúlia esportiva dels divendres se centrarà en l’actualitat del tennis i el torneig.

 

Aquest divendres el programa “Directe 4.0” de Ràdio 4 RNE, dirigit i presentat per Xantal Llavina, es desplaça al Barcelona Open Banc Sabadell per fer el programa, des del Village del Reial Club de Tennis Barcelona on se celebra el “Trofeu Conde de Godó” en l’edició número 62.

A partir de les 16h, Xantal Llavina, des de l’estand de RTVE al Village, entrevistarà els ex tennistes Manuel Orantes, Jordi Arrese  i Juan Avendaño (ex capità de la Copa Davis), amb connexions amb Bruno Sokolowicz i David Serra.

Ferran Grau explicarà les novetats del torneig d’aquest any i connectarà en directe amb la Marga Lluch, cap d’esports de Ràdio 4, des dels partits de la pista central. A més, el col·laborador del programa Roger Franco repassarà les darreres novetats en aplicacions esportives.

A partir de les 17h visitaran el programa Albert Agustí, President del Reial Club de Tennis Barcelona, i Albert Costa, Director del Barcelona Open Banc Sabadell.

El periodista de la Vanguardia Lluís Amiguet farà la seva ‘Contra 4.0’ i participaran al programa els emprenedors esportius: Sara Carmona, entrenadora personal de vips, i Radikal Swim.

A partir de les 18h començarà la tertúlia esportiva del divendres, centrada aquesta setmana en el tennis i el Barça, amb la participació dels ex tennistes Andrés Gimeno i José Luis Arilla i els col·laboradors esportius habituals del programa, els periodistes Pitu Abril, Ferran Martínez, Josep Capdevila, Núria Casas i Marga Lluch.

Per acabar, com cada divendres, els millors moments de la setmana del “Directe 4.0”.

ESPECIAL DES DEL FESTIVAL DE LA INFÀNCIA DE BARCELONA

  • ESPECIAL DES DEL 080 BARCELONA FASHION WEEK
  • ESPECIAL DES DEL MOBILE WORLD CONGRES BARCELONA
  • ESPECIAL DES DEL SALÓ DE L’ENSENYAMENT

PROGRAMES ESPECIALS- SEGONA TEMPORADA:

ESPECIAL DES DEL MUSEU DEL FC.BARCELONA

El dilluns 3 de desembre del 2012, l’equip del programa es desplaça al Museu del F.C. Barcelona per realitzar un especial sobre el el passat, el present i el futur del club. Durant la primera hora el programa repassa el passat del club amb diferents exjugadors: Josep Maria Fusté, Charly Reixach o la veu blaugrana Manel Vic.

En la segona hora el programa repassa l’actualitat de les seccions esportives amb els seus protagonistes, el capità de l’equip d’hanbol Víctor Tomàs, l’exjugador de bàsquet Ferran Martínez i els tertulians habituals del nostre programa, Jaume Llopis (IESE), Josep Pons (estilista) i els periodistes esportius Isabel Bosch (TVC), Edgar Fornós (Barça TV) i Xavi Riera (la Sexta Deportes).

I acabem l’especial parlant del futur del club amb el director tècnic del futbol formatiu, Guillermo Amor, i el director de la Masia, Carles Folguera, acompanyats de Toni Frieros (Sport), Ferran Espada (el 9 esportiu) i Paco Aguilar (Mundo Deportivo).

ESPECIAL DES DEL FESTIVAL DE LA INFÀNCIA DE BARCELONA

El divendres 4 de gener del 2013, el “Directe 4.0” es desplaça al “Festival de la Infància de Barcelona” per parlar dels més petits.  En la primera hora, Xantal Llavina entrevista la Presidenta del Festival i Primera Dama de Catalunya, Helena Rakonsik. Amb ella fan un balanç del Festival i del futur dels nens a Catalunya.

Actuen en directe el grup infantil “Macedònia” i es realitzen connexions amb les principals activitats i espais de la Fira de la mà de l’actor Quim Masferrer i el periodista Ferran Grau.

La segona i tercera hora és on participen activament els nens del mateix Festival, opinant de l’actualitat en una tertúlia social, i donant els seus bons desitjos a la “Patge Estel” que visita l’estand de Ràdio 4.

Directe 4.0 des del Saló de l’Ensenyament

  • Aquest dimecres 12 de març teniu 4 raons per escoltar el Directe 4.0 de Ràdio 4 que farem de 4 a 7 de la tarda des del Saló de l’Ensenyament…

Josep Echaburu

DIRECTE 4.0 – RTVE.es 12.03.2014

Raó número 1: Entrevistarem a la directora del Saló,Roser Solei i farem una tertúlia de joves estudiants de Batxillerat. També parlarem amb la directora d’Educaweb i responsable del portal formació365.cat,Montserrat Oliveres.Farem una tertúlia especial amb rectors de les universitats catalanes. Ens acompanyaran Andreu Ibars, director general de Blanquerna i Juan Jesús Don Aire, vicerector de professorat i programació acadèmica.

Raó número 2: Coneixerem les 4 millors alumnes de la selectivitat de l’any passat i ens acompanyarà Claudi Alzina, Secretari General del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Raó número 3: El nostre científic de capçalera, En Dani Jiménez ens farà alguns experiments en directe des del Saló en la seva particular secció CIÈNCIA PER A GENT DE LLETRES.

Raó número 4: Entrevistarem el Sotsdirector de la Formació Professional a Catalunya,José Antonio Martín i també conversarem amb el vicepresident d’ASEPROCE, Ignacio Mas de Xaxas.

Finalment amb la Marta Royo descobrirem com el món de l’emprenedor no té edat.

Especial Directe 4.0 des del Mobile World Congress de Barcelona

  • Kim Faura, director General de Telefónica a Catalunya i Albert Buxadé, director General de Vodafone, entre els convidats del programa de Ràdio4.
  • Durant tres hores el programa Directe 4.0 explicarà les novetats en telèfons, aplicacions, tauletes i la tecnologia portable (polseres, ulleres intel•ligents i rellotges).

 

DIRECTE 4.0 – RTVE.es 24.02.2014Aquest dimarts 25 de Febrer es farà el programa Directe 4.0 de Ràdio 4 RNE des de la fira del mòbil organitzada per GSMA que destaca per la seva repercussió internacional i per l’oportunitat que tenen les marques de presentar nous models de telèfon i noves tecnologies.

El programa, dirigit i presentat per la periodista Xantal Llavina, explicarà les darreres tendències del mòbil en connexions en directe amb Ferran Grau i tots els detalls de la conferència de dilluns del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, on parlarà de la compra de Facebook de Whatsapp per 16.000 milions de dólars.

Durant les tres hores passaran per l’stand de RTVE del Directe 4.0 en Sergio Cortés, Director de Cink i Social-Buy.com i Edu Fusté que ens parlaran de la visita de Mark Zuckerberg . L’Òscar Pallarols, Director del projecte industrial de Mobile World Capital i Carlos Ferreiro, CEO d’ Appcircus.

A partir de les 17h ens visitarà Kim Faura, Director General de Telefónica a Catalunya i Director de Relacions Corporatives de Telefónica a Espanya. Amb en Ricard Castellet conversarem amb Manel Cervera, director de desenvolupament de negoci “Lleida.net” i Albert Sitjà, Director d’IPR & Desenvolupament Corporatiu del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya. I amb en Roger Franco sabrem totes les novetats en aplicacions amb el President de “Catalunya Apps“, Pau Font.

A partir de les 18h visitarà l’stand del Directe4.0 l’ Albert Buxadé, Director General de Vodafone a Catalunya per conèixer les darreres novetats en mòbils. Amb l’ Albert Riba conversarem amb Jordi Martin, Desenvolupador de negoci de la UPC Tenchology Center i amb un representat d’ ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

Amb l’economista de IESE, Jaume Llopis analitzarem el gran impacte econòmic del MWC. La fira tindrà un impacte positiu de 356 milions d’euros, amb la creació de 7.200 llocs de treball directes i amb en Mohamed El Amrani explicarem l’evolució de la telefonia móbil, des del primer dispositiu creat el 1977.

Dijous 30 de gener a les 16h a Ràdio 4, l’emissora en català de RNE

‘Directe 4.0’ emet un programa especial des de la 080Barcelona Fashion

  • El magazine de les tardes de Ràdio 4 comptarà amb el model català Andrés Velencoso i el responsable de la 080 Miquel Rodríguez.

Xantal Llavina i tots els col·laboradors del Directe 4.0Josep Echaburu

DIRECTE 4.0 – RTVE.es 30.01.2014

Aquest dijous amb motiu de la setmana de la moda a Barcelona, “Directe 4.0” emet un programa especial des de la 080 Barcelona Fashion que té lloc al Born Centre Cultural.

Per conèixer el món de la moda catalana Xantal Llavina entrevistarà el model internacional Andrés Velencoso, que aquesta setmana ha desfilat per les firmes catalanes Mango i Desigual; i el responsable de la 080 Barcelona Fashion, Miquel Rodríguez.

El programa també comptarà amb l’agent de models Francina Díaz que presentarà les seves memòries “Más allá de la moda”, amb el perruquer oficial de la setmana de la moda de Barcelona Raffel Pagès i amb un membre del jurat de la 080, Óscar Heredero. Xantal Llavina també conduirà una tertúlia de bloggers de moda i coolhunters.

A més, l’Edu Fusté i el Ferran Grau es passejaran pels stands i backstage. I per acabar, participaran al programa Marta Royo amb la seva secció d’emprenedors ‘ADR’ i Roger Franco amb l’espai ‘Un món d’aplicacions’.

ESPECIAL DES DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA- CELEBRACIÓ DELS 400 PROGRAMES

El dimecres 20 de febrer del 2013, el programa es desplaça a l’Auditori Principal de la Universitat Pompeu Fabra de Periodisme per celebrar els seus 400 programes, el dia de la Ràdio i també per analitzar el passat, el present i el futur del mitjà.
En la primera hora, ens acompayen Enric Frigola, Joan Armengol, David Escamilla i els guanyadors dels Premis Escamilla d’enguany: Rosa Badia i Cinto Niqui; amb ells parlem dels premis i de l’evolució del mitjà.

En la segona hora parlem de la ràdio i del periodisme amb 3 professionals i professors de la UPF com són: Salvador Alsius, Lluís Caelles i Toni Aira.

També analitzem el món del doblatge i del postgrau que es realitza a la UPF amb la seva directora, Emma Rodero i els professors: Maite Buenafuente, Camilo García i Bruno Jordà. I acabem la tercera hora, amb l’actuació en directe dels “Blaumut”.

SANT JORDI 2013 DES DE L’ATENEU BARCELONÈS

El programa dirigit i presentat per la periodista Xantal Llavina Directe 4.0 de Ràdio 4-RNE celebra la diada de Sant Jordi des de l’Ateneu Barcelonès de les 16.00 a les 19.00.
En el programa es presentaran els llibres de la periodista María Teresa Campos, l’escriptor Ildefonso Falcones, el televisiu
Frank de la Jungla, el periodista Carlos del Amor, la novel·lista Ángela Becerra, els escriptors Siu Kam Wen i David Ponce i, per acabar,
el del comunicador David Escamilla. Acte seguit i abans que finalitzi el programa, Xantal Llavina entrevistarà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per fer una valoració del dia de la rosa i el llibre.
Aquest any, Directe 4.0 regalarà 100 llibres i 50 roses als primers oients que s’acostin per veure el programa en directe. A més, des de l’Ateneu Barcelonès es podrà escoltar música en directe de la mans de Lexu’s i La Porta dels Somnis.

PROGRAMES ESPECIALS – PRIMERA TEMPORADA:

ESPECIAL DES DE LA PRESÓ DE WAD-RAS

El Dimarts 22 de novembre del 2011, el programa de Ràdio 4, “Directe 4.0″ que presenta i dirigeix Xantal Llavina, es va realitzar íntegrament des del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, Wad-Ras.

“Directe 4.0″ es volia apropar a la realitat del dia a dia que viuen les dones del centre penitenciari de Wad-Ras. En aquest programa, que es va fer des de l’auditori de la presó amb l’assistència d’un centenar d’internes, hi van participar el president de CiU al Parlament, Oriol Pujol, els cantants Chenoa i David Civera, l’actor Quim Masferrer, el cuiner i millor pizzer del món Fabián Martín. A més, va comptar amb l’actuació de l’humorista Reugenio.

ESPECIAL RADIODAYS EUROPA-CCCB

El 15 de març del 2012 el programa Directe 4.0 es va realitzar des del Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB) explicant el Radiodays Europe,  el punt de trobada de la ràdio a Europa, on es troben el Server públic com el privat de la ràdio, amb les veus més destacades de la ràdio pública i privada de Catalunya.

ESPECIAL SANT JORDI 2012

El 23 d’abril l’equip del Directe 4.0 es desplaça a L’Ateneu Barcelonès per parlar amb els principals protagonistes del dia: els escriptors.
Carlos Ruiz Zafón ens presenta el seu darrer llibre “El Prisionero del Cielo”; també ens visiten autors com Martí Saballs, Gisela Pulido, Ricard Torquemada, Martí Gironell, Maruja Torres i Manel Trallero entre d’altres.

Tot amenitzat amb la música en directe dels “Catarres”.