ALBERT ARMENGOL “Fem consultes mèdiques en línia a setze països”

Canals relacionats

Xing és la segona xarxa social de caràcter professional més important a Europa

Econozco, Doctoralia i Xing són només algunes de les empreses o projectes en xarxa als quals està lligat el teu nom.

 

En quants projectes partici- pes actualment?

 

Durant el dia a dia, amb Doctoralia, del qual vaig ser fundador. Però també inverteixo en una dotzena de projectes més.

 

Doctoralia és el servei mèdic a la xarxa líder a l’Estat. En quants països és present?

 

Ja existeix a setze països del món i gràcies a aquest servei que s’ofereix es poden consultar metges i centres mèdics, i fer visites en línia i consultes de tota mena, amb un assessorament molt rigorós. Va ser un gran avenç que ha ajudat la comunitat mèdica i sobretot els pacients.

 

La medicina ha trobat gràcies a internet i a les TIC un ampli ventall de possibilitats d’accessibilitat?

 

Sí, sense cap dubte. Fins a l’arribada d’internet tenir coneixements específics o que la gent s’informés d’alguns aspectes era molt més complicat. Des de fa uns anys, amb un sol clic, tens la sort de poder accedir a una varietat molt àmplia de continguts i d’informació i els de la salut són vitals.

 

Galenicom va ser el primer observatori mèdic a internet, d’on va sorgir?

 

Va néixer l’any 1999 i intentava acostar informació als metges i obtenir documentació, bibliografia sobre determinats pacients. Vam ser molt pioners en aquest aspecte i actualment és un referent a trobar articles mèdics internacionals gràcies a la seva cerca avançada.

 

El 2003 vas fundar Econozco, la primera xarxa social de l’Estat. De fet, vas ser realment pioner a potenciar unes eines que ara té tothom al seu abast…

 

Sí, el mateix any que es creaven també les xarxes de Linkedin i Facebook. Amb poc temps Econozco va assolir un gran creixement i un gran volum d’usuaris. El 2007 va ser adquirida per Xing AG i vaig passar a ser el seu country manager a l’Estat fins al 2008.

 

Quin és l’abast social de Xing?

 

Actualment ja disposa d’11 milions d’usuaris. És una xarxa alemanya i en l’àmbit europeu, professionalment parlant, ha tingut força èxit: és la segona xarxa social de caràcter professional més important a Europa després de Linkedin, que és americana.

 

Després de Xing comences a participar com a business angel en empreses emergents de base tecnològica. Quina és la feina d’un àngel inversor?

 

És una persona que té recursos i capital per ajudar emprenedors que comencen i normalment en sectors que coneix i en què té experiència. Són executius i empresaris que volien aprofitar els seus coneixements. M’interessa que altres projectes en els quals crec puguin créixer. És com fer de consultor però pagant.

 

A quines empreses dones suport?

 

Per exemple a Offerum, de la qual sóc soci inversor; és una d’aquestes empreses que fan ofertes d’oci diàries. Genoom és una xarxa social per a famílies en què a través d’un arbre genealògic comparteixes arxius privats. De Metprive és un altre que ven productes mèdics. O, per exemple, Nuroa, un cercador vertical de pisos, i Uvinum, una xarxa de comerç sobre el món del vi.

 

Una empresa que no sigui a les xarxes socials no existeix?

 

Efectivament. Una empresa sense una presència clara a internet és una empresa sense una identitat digital i no arriba a tots els públics necessaris.

 

Diversos conceptes tecnològics semblen encara allunyats del gran públic. Què ofereixen les TIC als ciutadans?

 

Per un costat, poder comunicar-se amb gent amb uns interessos determinats d’una manera molt simple i ràpida. Fins a l’arribada d’internet això era impensable. Amb internet en pocs minuts pots arribar a mil milions de persones a tot el món. També s’agilitzen els temes administratius, que fins llavors havien estat complicats de solucionar en pocs minuts. Amb internet s’estalvia temps i costos, i la societat és més eficient.

 

També fas de mentor, ajudant joves emprenedors a iniciar els seus projectes…

 

Quan tens una certa visibilitat és lògic que la gent se t’acosti i et demani el teu parer. La meva experiència pot servir com a indicador per a joves que ara s’inicien a crear empreses. Els mentors intentem subvencionar petites càpsules que els puguin ajudar, donem breus consells que els poden ser molt útils. Ara mateix sóc mentor de Wedtool, una eina per gestionar casaments; de Linkua, una xarxa d’idiomes, i d’Habitissimo, una guia d’obres i reformes.

 

Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram (ara comprada per Facebook)… Quina serà la pròxima novetat?

 

Si observem la compra d’un gegant com Facebook d’una empresa petita com Instagram per mil milions de dòlars ens adonem cap on van les coses. És clar que el mòbil serà cada cop més important i les xarxes socials, unes aplicacions imprescindibles. En un parell d’anys, tot girarà al voltant de la telefonia mòbil.

a la real

Albert Armengol participa en tot tipus de projectes relacionats amb les xarxes socials i és fundador de la primera xarxa social de l’Estat espanyol (Econozco) i de portals com ara Doctoralia i Festuc. Armengol és també llicenciat en medicina, però els seus interessos són l’emprenedoria en general i internet en particular.

De la vida digit@l…

# @albertarmengol a Twitter 2.256 seguidors
www.doctoralia.es

ENTREVISTA

No Comments

Post a Comment