ALBERT BUXADÉ “Les operadores farem un Whatsapp comú”
Albert Buxadé , director de Vodafone a Catalunya fotografiat al seu despatx. Foto: ARXIU.
Canals relacionats
El futur: pagar amb el mòbil i substituir el que portes a la cartera per les dades que tens al telèfon
L’SMS està sentenciat a morir a poc a poc. L’explosiva arribada dels telèfons intel·ligents, les tarifes de dades i la missatgeria instantània, liderada per Whatsapp, han marcat una nova tendència.
Internet ha revolucionat radicalment els mòbils?
Sí, la telefonia mòbil és cada cop més global i ha canviat el mercat de manera radical. Per això, ara les noves quotes d’internet i les xarxes socials o Whatsapp han fet que s’aprofiti la missatgeria gratuïta respecte a la convencional, que és més cara.
Per això Movistar, Orange i Vodafone volen crear el seu propi sistema de missatgeria instantània. El Whatsapp no el controlen directament les operadores i ha fet mal…
Efectivament, i per tant ens agradaria portar-ho també a nosaltres. A més, quan falla, quan cau el servei, els que ens emportem les queixes som els operadors i per això volem dissenyar un servei comú de totes les operadores.
I com serà aquest servei que preparen?
Encara està en proves, però aquest nou Whatsapp vol donar un servei millor que l’actual per tal que els clients apostin més per aquesta nova aplicació.
Per tant, el servei que oferirà serà superior al Whatsapp?
Sí, donarà noves modalitats que encara estem acabant d’enllestir. El tindrem l’estiu que ve, a mitjan 2012 i serà gratuït en un principi, aquesta és la intenció. Els operadors hem de frenar un servei que nosaltres no donem directament. Ens hem posat tots d’acord, més de 800 operadores, per tal de no impactar ni perjudicar l’usuari per tenir aquest servei més controlat.
Les queixes més habituals entre els usuaris, però, continuen sent que es triga massa temps a reaccionar i que el tracte no sempre és el desitjat…
Sí, i des de la companyia estem fent un pla per tal d’explicar que des de Vodafone volem donar el servei que realment es mereixen els clients. És una de les nostres prioritats, un repte difícil però que cal aconseguir.
I quina estratègia té la companyia, subvencions o tarifes?
El tarannà actual de les comunicacions fa que cada vegada els models que tenim siguin més cars i no sempre podem oferir uns preus assequibles i per això necessitem unes bones tarifes. De moment encara estem parlant de subvencions i no de tarifes, però a poc a poc anirem canviant cap a aquest model, que sí que existeix en altres països d’Europa.
Com creu que han influït les xarxes socials en la telefonia mòbil? L’han perjudicada?
No, en absolut. L’accés a internet creixerà cada vegada més i ens ajuda en el sentit que els mateixos proveïdors de telèfons evolucionin cada vegada més ràpid. Internet a qualsevol lloc i moment fa que una empresa o un autònom augmenti la productivitat i l’activitat.
Comprem, ens divertim, escoltem la ràdio i mirem la televisió a través del mòbil. Quin és el futur?
Hi ha un mercat que encara no està del tot explotat; és el de poder pagar amb el mòbil i substituir el que portes habitualment a la cartera per les dades que tens al teu telèfon. Seria molt més pràctic i també més segur.
L’accés a internet, però, no arriba a tot arreu…
És veritat, i per això hem fet una implantació de 353 xarxes en diverses poblacions per tal que tinguin accés a la banda ampla rural i així tothom, a poc a poc, pot anar tenint connexió a internet.
Movistar ocupa el primer lloc en el sector de la telefonia mòbil i banda ampla. No obstant això, la competència ha anat augmentant de manera progressiva i per primera vegada la seva posició prevalent sembla amenaçada per Vodafone. Quants usuaris de Vodafone hi ha actualment?
A Catalunya tenim tres milions de clients, i a l’Estat espanyol, disset milions, i la nostra idea és créixer encara més al llarg d’aquest 2012.
I quina és la causa d’aquest acostament entre les dues companyies més importants?
És una competència ferotge, però el secret és innovar i estar molt pròxim al client, oferint serveis adequats per a l’usuari.
Fa alguns dies els clients de Vodafone a Girona van tenir problemes durant unes hores a causa d’una fallida del sistema tot i que en poques hores ja es va solucionar i vau atribuir aquest tall de subministrament al robatori de coure. Episodis crítics que perjudiquen i molt les operadores…
Sí, precisament aquests són incidents que hem d’afrontar molt habitualment. Els lladres van robar el coure, però, com que no eren especialistes, també van perjudicar la fibra telefònica, que depèn directament d’Adif. La crisi ha fet que el coure sigui ara un reclam per a molts.
a la vida real
Albert Buxadé fa set anys i cinc mesos que és el director territorial de Vodafone a Catalunya. Aquesta companyia és més a prop que mai de Movistar pel que fa a usuaris de telefonia i banda ampla mòbil.
Movistar es manté líder amb una quota de mercat del 38,4%, però Vodafone només se situa en una diferència de 7,3 punts, la menor des que s’auditen aquestes dades. La lluita pel domini del sector de la telefonia mòbil a l’Estat espanyol s’ha intensificat en els últims mesos.
De la digit@l…
# A Twitter @vodafone_es, 33.618 seguidors
# A Facebook, 169.255 seguidors
No Comments