“Conèixer el Barça des de tot el món”

“L’aplicació està composta per unes 300 fotografies esfèriques aèries i terrestres”

 

Salvador Garcia és el creador de l’aplicació de Futbol Club Barcelona Virtual Tour. Foto: ARXIU.

Com neix una aplicació que intenta descobrir els racons més amagats del Barça?

Sabíem que hi ha molta gent al món que vol saber més coses d’un dels clubs més importats del planeta. I volíem crear una aplicació que mogués la curiositats de molts, i el Barça era el club ideal. Mai abans s’havia pogut veure de tan a prop, poder visitar espais desconeguts per la majoria i zones exclusives del Camp Nou i els racons més amagats de l’estadi, la Ciutat Esportiva, passant per l’àrea privada dels jugadors, zones vip, el museu, els vestuaris, la llotja presidencial, el Miniestadi, els camps d’entrenament…

 

Fa poques setmanes que heu sortit al mercat i sembla que això ja està triomfant…

 

Sí, tenim dades molt positives del llançament. Sempre hi ha molta gent que té interès i curiositat per saber encara més d’un club de referència com el que tenim a casa nostra.

 

Fins i tot el jugador Carles Puyol ha afirmat que gràcies a aquesta aplicació “ha vist llocs que ni tan sols ell coneixia!” És cert?

 

Sí, Carles Puyol ho ha dit. I és que amb l’aplicació podrem veure-ho tot: des de les habitacions dels nens de la Masia, que dormen amb els seus ossets de peluix, passant per llocs realment amagats de l’estadi. La directiva blaugrana ens ha donat totes les facilitats a l’hora de mostrar tots els indrets. A més, fem una retrospectiva a la historia del club, amb els equips, jugadors i entrenadors que han fet viure els moments més intensos als culers.

 

I també vistes aèries…

 

L’aplicació està composta per unes 300 fotografies esfèriques aèries i terrestres i una fotografia aèria terrestre presa a més de 500 metres i que permet fer un zoom al detall. Aquestes imatges esfèriques han estat ordenades reproduint un recorregut virtual el més intuïtiu possible per no desorientar l’espectador i també per crear un sensació molt real.

 

El president del Club, Sandro Rosell, ja l’ha visitat?

 

I tant, i n’està encantat, i de fet ha estat un els impulsors principals perquè això pogués ser una realitat. Era conscient que aquesta aplicació és ideal per poder visitar el club des de qualsevol lloc del món, culers que tenen el Camp Nou molt lluny de casa seva.

 

Per quins dispositius està disponible?

 

Per a PC, Mac, tauletes i smartphones, i es pot comprar a través de la pàgina web del F.C. Barcelona () o la de Sky & Earth. Ben aviat es podrà adquirir a les botigues de les plataformes de les aplicacions com ara Appe Store o Market d’Android.

 

El preu de l’aplicació depèn del recorregut que es vulgui fer?

 

Sí, hi ha una part que és gratuïta, la bàsica, en què pots visitar els racons més coneguts del club. Tot i això, l’aplicació també es presenta amb una àmplia oferta d’opcions de compra. Des de preus unitaris per a cada espai seleccionat fins a pacs complerts que agrupen la totalitat de les instal·lacions del Camp Nou, del Museu del Barça i de la Ciutat Esportiva. En funció de les novetats, els paquets de l’aplicació s’aniran ampliant i també actualitzant.

 

Quins preus?

 

Per exemple, un primer cas: Camp Nou terreny de joc 1,99 euros. Un segon exemple: Camp Nou zona privada jugadors 1,99 euros. També tenim una tercera opció: Camp Nou vip i premsa, 1,99 euros. O una quarta possibilitat: Ciutat Esportiva Masia 1,79 euros. O tens el pac Camp Nou, que inclou Camp Nou terreny de joc, Camp Nou zona privada jugadors i Camp Nou vip i premsa per 3,98 euros, per exemple.

 

En quants idiomes la trobarem?

 

Actualment està disponible en català, castellà i anglès, tot i que en un futur els volem ampliar perquè ja l’han descarregada ciutadans de països ben diferents.

 

Quant temps heu trigat a enllestir-la?

 

Un any, perquè és un equip molt complet, hi ha moltes instal·lacions, seccions, hi ha molts indrets que estaven ocupats per professionals i havíem d’aprofitar els moments que no hi eren per realitzar les fotografies.

 

Quines novetats teniu per incloure a l’aplicació?

 

Volem que l’aplicació sigui més interactiva, introduir concursos, competicions entre països o que a l’aplicació es puguin buscar directament els continguts. Volem crear més sinergies a través de les xarxes socials.

a la real

Futbol Club Barcelona Tour és una aplicació que permet recórrer virtualment les instal·lacions del club blaugrana, des del Camp Nou fins a la Masia, passant pels vestuaris del primer equip. Una aplicació creada per l’empresa Sky and Earth i impulsada per l’exjugador blaugrana Salvador Garcia i que és tot un èxit.

De la vida digit@l…

# A Twitter:

@FCBvirtualtour:

161 seguidors

No Comments

Post a Comment