Entrevistes a la tele i a la ràdio paritàries

Xantal Llavina presenta i dirigeix “Directe 4.0″;

El programa de TVE a Catalunya Gent de paraulaha estat escollit com l’espai més paritari, segons un estudi de l’Observatori Cultural de Gènere (OCG). La xifra idònia en una societat igualitària seria del 50%. L’espai d’entrevistes que presenta Cristina Puig a La 2 ha obtingut la puntuació més elevada pel que fa a programes televisius, amb un 42,85%.

L’informe també destaca l’emissora Ràdio 4 com “la més ben encarrilada cap a la paritat”, amb un 34,49% de representació femenina als espais d’opinió i on destaca el programa dirigit i presentat per Xantal Llavina, Directe 4.0, que segons l’informe és l’espai radiofònic que ha obtingut la millor puntuació en paritat, amb un 40%.

El primer InformeTenen veu les dones al periodisme d’opinió?, elaborat per l’OCG, té com a objectiu “analitzar quina és la participació de les dones en el periodisme d’opinió i esbrinar si tenen veu o no a partir d’una mostra dels mitjans amb més repercussió a Catalunya”.

 

REDACCIÓ

Observatori Cultural de Gènere- 18 JULIOL 2013

Segons l’informe de l’Observatori Cultural de Gènere (OCG) juntament amb l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), l’espai de ràdio en català més paritari és Directe 4.0, de Ràdio 4, dirigit i presentat per Xantal Llavina, amb una presència de dones del 40%, mentre que el que menys és L’hora L (16,66%) de Ràdio Barcelona.

En el mitjà radiofònic, s’han analitzat deu programes de sis emissores. La més paritària és Ràdio 4 amb una presència femenina del 34,99%, seguida de Catalunya Ràdio (32,55%), RAC1 (24,27%), Cope Catalunya (23,52%), La Xarxa (21,21%) i Ràdio Barcelona/Cadena SER (16,66%). Ahir, a la nostra presentació, la directora de l’OCG amb la Patrícia Gabancho i la Xantal Llavina, directora i presentadora del programa “DIRECTE 4.0″ de Radio 4, l’espai de ràdio més paritari del nostre Informe.