EUDALD DOMÈNECH “Donem informació de 200 canals de TV”

El futur de la TV és la diferida. Cadascú es farà la seva graella de programes i se li recomanaran continguts segons els seus gustos

 

Li diuen que és innovador i visionari. I és que Eudald Domènech ha estat una de les primeres persones que ha identificat sempre les oportunitats de les noves tecnologies de comunicació. I per això està centrat des del 2006 en InOutTV. Què significa?

Si sense Google, internet no és usable, la TV com no t’ expliquin què hi podràs veure a més dels vídeos d’internet, no tindrà sentit. Som “el Google de la TV”, t’informem de tot el que pots veure i ens cuidem que es gravi bé quan vulguis, això és Sincronia TV.

 

Sincronia TV…

 

Ara tenim la TDT amb més de 40 canals, 100 pel·lícules a la setmana, 500 sèries, per això ens inventem el vídeo de televisió digital amb disc dur. A aquest descodificador nosaltres li donem molta informació. Tenim treballant periodistes i documentalistes que recopilen cada dia la informació de 5.000 programes de TV, de cada un n’expliquem la sinopsi, en donem crítiques i informació.

 

Amb això cadascú es fa la seva graella personal?

 

Sí, tu tries què vols gravar i InOutTV té un sistema automàtic que ho farà. Si hi ha modificacions a la graella (com passa), nosaltres també ho canviem, tenim la Sincroguia i cada dia fem 150 rectificacions sobre programació. Tot aquest servei d’informació també el fem per tercers. Portem: la web del Mundo, la web de TVE, Imagenio, Orange, Ono. Gestionem 200 canals.

 

I també arriba la tecnologia als telèfons.

 

Tenim 200.000 smartphones als quals ja els arriba la sinopsi i la crítica, la qualificació artística i comercial dels programes. I des del telèfon amb aquest sistema pots demanar també que t’ho gravi.

 

I quina diferència teniu amb els vostres competidors: Bravia TV, Samsung, Sony, LG?

 

Ells no donen tota la informació de programació. Nosaltres tenim un cercador dels 5.000 programes que faran a la setmana, els de la TDT i els d’internet. Si a tu t’interessa veure per exemple coses d’Àfrica, et donem tots els resultats que hi ha.

 

I també posant els gustos personals de cadascú tindrem una recerca automàtica?

 

Sí, hi ha una persona darrere del sistema, que mira els teus gustos i et gravarà tot allò que creu que et podria interessar: pel·lícules, esports… Per exemple, en esports, en Fórmula 1 o futbol marquem les jugades o accions més interessants. Un terç de la nostra empresa es dedica a fer aquesta informació.

 

Però amb aquest sistema podreu intervenir en audiències?

 

Nosaltres som agregadors de continguts i al final la gent veu el que vol. Sí, que és cert que al final aquests sistemes de plataforma també hauran d’incloure alguns bàners de publicitat.

 

Feu un software català que ara es ven a…?

 

A Espanya i comencem la internalització per a la Xina i Alemanya. Hem venut fins ara 2 milions de descodificadors.

 

I de la xarxa podré veure…?

 

Tot el que vulguis. Pensa que en el futur al nostre televisor acabarem rebent també la publicitat segons el nostre perfil. Si tinc nens, tindré anuncis de bolquers, sinó no en tindré, al final la publicitat serà només de coses que et puguin interessar a tu, amb la televisió en sincronia.

 

Cada vegada més canals…

 

Avui en dia qualsevol podrà tenir un canal de TV per internet i emetre’l. Hi entraran també canals temàtics de marques i canals específics per a discapacitats, canals de clubs de futbol, canals d’associacions… No caldrà tenir freqüències.

 

Però anirem encara a més fragmentació?

 

Sí, tothom s’ha d’espavilar, algunes TV han reaccionat molt de pressa, com TV3, i segurament podrà multiplicar encara més els seus canals i fer-los més especialitzats.

 

I la tecnologia televisiva amb les xarxes socials?

 

Sí, en la propera versió, d’un programa de TV, veurem quines valoracions han fet els meus seguidors o amics de la xarxa. Tornarem a la TV i escollirem què volem veure. Els que tenen disc dur veuen un 15% més de TV, perquè sempre veuen el que els agrada. El 2019 hi haurà més minuts de vídeo en línia que de broadcast, i caldrà que la gent estigui equipada i, per tant, totes les TV de la TDT estan baixant continguts a la xarxa.

 

Alguna altra visió?

 

S’hauran d’inventar els bancs d’informació, que ens doni interessos en forma de descomptes, ja que nosaltres els donem molta informació a la xarxa. Que de tota la informació que donem en traiem al final un benefici.

a la vida real

Eudald Domènech, emprenedor, fundador de Servicom, cofundador de World Online, fundador de Telépolis i ara cofundador de la plataforma InOutTV. És considerat pel sector el primer empresari d’internet de l’Estat espanyol. Membre del Board of Governors European Institute for the Media i membre fundador del Cercle Digital de Barcelona.

 

De la digit@l…

#Twitter: 1.637 seguidors

#No té Facebook i el trobem també a Linkedin

 

ENTREVISTA

Sense comentaris

Postejar un comentari