#EuropaDigital Xantal Llavina

#EuropaDigital: una sèrie de vídeos sobre els principals reptes de la digitalització a la UE

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona estrena #EuropaDigital, una sèrie de vídeos presentats per la periodista Xantal Llavina que abordaran els temes clau de la revolució digital a Europa.

 

La digitalització és una de les principals prioritats de la Comissió Europea conjuntament amb el Pacte verd europeu i l’una no es pot entendre sense l’altra. La tecnologia digital està canviat les nostres vides i l’estratègia digital de la UE se centra en aconseguir que aquesta transformació sigui útil per a les persones i les empreses al mateix temps que contribueixi a assolir l’objectiu d’una Europa climàticament neutra d’aquí al 2050.

La Comissió Europea està decidida a aconseguir que aquesta sigui la “Dècada digital” per consolidar la seva sobirania digital i establir les pròpies normes centrant-se, sobretot, en les dades, la tecnologia i la infraestructura.

En aquest context, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha elaborat, juntament amb la periodista Xantal Llavina, presentadora del programa Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio i TV3, una sèrie de quatre vídeos sobre alguns dels aspectes clau de la revolució digital a Europa com ara la intel·ligència artificial, la supercomputació, la desinformació i la protecció de dades.

Aquest dilluns s’ha presentat el primer dels quatre vídeos en el qual, Llavina entrevista al director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial, Ramon López de Mántaras. Cada mes es presentarà un vídeo diferent que podreu trobar en aquest enllaç (link is external).

 

llegir l'entrevista
Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.