Fem que el MWC de Barcelona sigui etern

Barcelona amb més diners invertits en empreses emergents supera Madrid amb molta nota

 

Com deia l’escriptor i polític Benjamin Disraeli, el secret de l’èxit en la vida d’una persona és preparar-se per aprofitar l’ocasió quan es presenti. I també es pot dir que el secret de l’èxit d’una ciutat o d’un país és aprofitar sempre les ocasions que es presentin al davant. El que ha passat aquesta setmana a Barcelona ja no va de mòbils. El que ha passat aquesta setmana a Barcelona és que la tecnologia avança a gran velocitat i com a societat ens fa agafar un tren que ja no té marxa enrere. El MWC d’aquest any, amb la connectivitat 5G en àmbits com la sanitat i el transport, la intel·ligència artificial, els avenços en robotització, la indústria 4.0, han estat els grans protagonistes per sobre les novetats de qualsevol dispositiu. Ara mateix som davant d’un tren d’alta velocitat de transformació digital al qual tothom hauria de pujar, sigui del sector que sigui. Com ha dit la campanya, d’aquest any del govern, en la meva opinió encertada, Catalunya s’està convertint en una terra de revolucionaris digitals. El Mobile ha tonat a ser la gran cita mundial de la tecnologia, el congrés que ningú es vol perdre i ens han mirat des de tot el món. Insisteixo, des de més de 136 països, més països dels que miren un partit del Barça-Madrid, que acostumen a ser 90.

I també l’han seguit atentament molts inversors internacionals, la fira del 4YFN, que tot i que el nom, no acaba de comunicar ben bé el que fa, és el gran aparador de les empreses tecnològiques, de les emergents que volen transformar el món, la fira dels contactes, el lloc on donar-se a conèixer i on teixir aliances per créixer i fer possible les empreses més innovadores i més brillants. I sabeu què? Aquí també estem en la final, com en la copa del Rei. Barcelona, per segon any consecutiu, durant el 2018 ha tornat a duplicar el volum d’inversió aconseguida. Les empreses tecnològiques emergents van captar 871 milions d’euros en rodes d’inversió, pràcticament el doble respecte als 453 milions d’euros del 2017. Barcelona és ja la cinquena ciutat europea que més diners va captar, amb el 65% del total de l’Estat espanyol, i supera Madrid amb molta nota. Barcelona, 871 milions l’any passat i Madrid, mentrestant va captar 342 milions. Aquí també tenim un altre 0-3.

Cal afegir que aquests dies hem vist com ha estat un gran èxit l’operació dirigida a distància des del Mobile pel cirurgià Antonio de Lacy, gràcies al 5G. La nostra salut futura, amb això, hi guanya molt. Hem conegut també la bona notícia d’ambulàncies 5G, el desplegament del corredor del Mediterrani amb vehicles autònoms i connectats, que el Camp Nou ja és el primer estadi d’Europa amb cobertura 5G permanent a les grades i al terreny de joc. També, propostes de cotxes centrades en connectivitat i tecnologia 5G. I el resum de xifres és també impactant: 2.400 empreses expositores, més de 107.000 visitants, impacte econòmic de més de 473 milions d’euros… Per tant, la transformació digital que afectarà tots els sectors i que tenim a casa és un luxe. Una oportunitat que, com deia a l’inici, si tothom s’implica més, pot convertir realment Catalunya en una terra puntera en innovació, un terra de visionaris i revolucionaris digitals. Fem que això passi i sigui etern.

 

llegir notícia
Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.