GUILLEM SANS “L’‘APM?’ té una gran fidelització a les xarxes socials”

Guillem Sans dirigeix l’‘APM?’, un programa marca de TV3 Foto: MARTA PÉREZ.

 

“Espectadors de l’Estat espanyol ens han arribat a dir: «Gracias al ‘APM?’ estoy aprendiendo catalán»”

L’APM? està en antena a TV3 des del 2004. La bona resposta del públic s’ha traduït en una audiència de 19,5 de share i, és clar, en molts seguidors a les xarxes socials. Tenen més de 415.000 admiradors, per exemple, a Facebook. És la pàgina de programa amb més admiradors de la CCRTV.

 

Heu aconseguit una gran interacció amb els espectadors?

 

Sí, el benefici màxim ha estat poder parlar amb ells directament. Des que hi som hem adaptat el programa als seus gustos, saps el que els agrada i el que no, i ens aporten també els continguts molt sovint, ens envien documents, ens passen fenòmens freak i ens pengen la pífia al Facebook o al Twitter.

 

Teniu des de fa anys una audiència estable. D’on creus que ve l’èxit?

 

Reinventar-se contínuament. La base és la mateixa però hem canviat coses cada any. Vivim de l’actualitat, que a la gent l’apassiona, i el ritme del programa és molt ràpid, ens hem adaptat a ser com l’espectador, que està familiaritzat amb el zàping. I una de les característiques que no poden faltar: ser àcids i amb certa mala llet.

 

Líders com a programa de TV3 a la xarxa. Més de 415.000 seguidors. Bones dades.

 

Estem contents. Tenir gent i amics ens dóna força a la xarxa. Jo, més que de la quantitat, estic content de la qualitat, perquè els nostres seguidors són molt actius i molts crítics, també. Tenim uns 200.000 seguidors actius al mes, ens ho diuen les estadístiques del Facebook. I més de 20.000 visites cada setmana a la plana.

 

I què és el que més agrada?

 

El principal patrimoni de l’APM? és el llenguatge del programa. Frases que els espectadors o els seguidors després diuen al carrer i que repeteixen a les xarxes. Frases com: #esdeserinútiles, #mirasiesbuenapersona, #oletuoletu… I ara, una nova tendència a les xarxes és agafar frases de l‘APM? i traduir-les a l’anglès, o del castellà al català amb el hastag #apmcat. La que té més èxit com a hastag és: #frasesapmenanglès.

 

I teniu seguidors fora de Catalunya, també?

 

Ens hem adonat, sobretot al Facebook, que tenim seguidors a la resta de l’Estat espanyol. Per ciutats i per seguidors, després de Barcelona, tenim Madrid i també molta gent del País Valencià que ens segueixen, ara des del Youtube. Ens han arribat a dir més d’una vegada: “Gracias al APM? estoy aprendiendo catalán”. Encara que tinguem molta quota de castellà pel seguiment de programes de TV que fem en castellà, intentem que hi hagi molt de català en les nostres seccions pròpies.

 

I com es cuina el programa?

 

Tenim sis visionadors que veuen la tele cada dia, visionem més de 210 hores cada setmana! Després seleccionen el material, a més del que rebem dels espectadors. Cada dia miro tot el material, faig una tria, i després amb els guionistes muntem les peces.

 

Qui us dóna més carnassa?

 

Intereconomía, Telecinco, Cuatro amb programes com Callejeros, i a TV3 qui ens ha donat més material és en Josep Cuní, perquè fa més hores de directe.

 

S’enfada algú perquè hi surt?

 

Sí, passa sempre. Hi ha polítics o gent del mitjà que no els agrada. I si és un tall desafortunat el traurem, però si és una figura pública no el deixarem de posar. En canvi si són anònims i els molesta, retirem els seus talls.

 

La televisió del futur serà internet més televisió. Teniu la sort de ser un programa marca?

 

Jo crec que ens beneficiarà. L’audiència t’assegura la continuïtat. A través de les xarxes socials hem aconseguit més fidelització que mai i això es tradueix en un share més fidel.

 

I novetats per la temporada que ve?

 

Canvi d’imatge gràfica del programa, i al juliol tancarem algunes novetats de continguts. I estem treballant en jocs i aplicacions del programa per a mòbil. Ara mateix, en negociacions.

 

I heu pensat que la vostra marca APM? té una gran possibilitat de marxandatge també a les xarxes socials?

 

Sí, hi ha molta gent que ens demana samarretes o objectes del programa. Estem treballant en algunes coses de marxandatge, però a vegades topem amb un problema de drets referent a algunes frases conegudes que hem utilitzat. També hi estem treballant.

 

Alguna pregunta més?

 

[En Guillem riu]

 

L’APM?, un programa marca.
a la real

Guillem Sans és llicenciat en periodisme per la UPF i en història per la UB. Des de fa 4 anys és el director del programa d’èxit de la televisió catalana APM?. Ell es defineix com un inquiet home 2.0 en fase d’aprenentatge. Li agrada ser crític amb el que diu i fa, però sense perdre mai el bon sentit de l’humor.

De la vida digit@l…

#Twitter: 40.194 seguidors a APMTV3

#Facebook: 415.173 fans a APMTV3

Sense comentaris

Postejar un comentari