Joan Laporta: “D’aquí a menys de 10 anys tindrem una dona presidenta del Barça”
Joan Laporta: “D’aquí a menys de 10 anys tindrem una dona presidenta del Barça”
LINK A LA CARTA: https://www.ccma.cat/tv3/revolucio/joan-laporta-a-revolucio-40-daqui-menys-de-10-anys-tindrem-una-dona-presidenta-del-barca/noticia/3114772/
Per parlar de valors i lideratge, ho hem fet amb el president del Barça, Joan Laporta
A “Revolució 4.0“, Xantal Llavina ha entrevistat Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, que ens ha explicat com ha aconseguit ser president blaugrana dues vegades i quines revolucions ha fet i vol fer al club. Laporta ens ha dit que “el compromís amb la societat és un dels pilars del Barça” i que “els projectes sense ànima no fan història”. Creu que “un lideratge s’ha de basar en les emocions” i ha reafirmat que “els pilars del Barça són Cruyff, la Masia, Catalunya i Unicef”.
Aquesta entrevista es va gravar al juny, abans de la marxa de Leo Messi del Barça. Aquestes són algunes de les reflexions que ha fet el president Laporta, en una entrevista on s’ha emocionat parlant dels seus germans, que l’han ajudat a ser president del Futbol Club Barcelona per segona vegada a la història. I parlant del gran paper i protagonisme merescut de les jugadores del Barça d’aquest darrer any, ens ha dit a la mateixa entrevista que “no tardarem gaire a veure una dona presidenta del Barça“, i ha posat nom a qui veuria ell.
A l’àgora social del programa hem parlat del fet que arran d’aquesta pandèmia molta gent ha passat dificultats molt grans. Com podem sortir d’aquesta crisi que ha afectat tots els sectors? L’agenda 2030 seguirà sent la brúixola cap al desenvolupament sostenible o encara s’activarà més? Necessitarem més empreses amb valors socials? Amb la participació a l’àgora i amb les reflexions socials i diverses de: David Fernàndez, periodista i exdiputat de la CUP; Xavier Aldekoa, corresponsal a l’Àfrica de “La Vanguardia”; sor Lucía Caram, monja dominica i activista; Òscar Andreu, humorista i guionista; Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital Generalitat; i Carlota Pi, directora executiva i fundadora d’HolaLuz.
La pandèmia ha marcat el 2020, i segurament els anys que vindran també. La Covid-19 aconseguirà que reforcem l’aposta pel desenvolupament sostenible? Els 69.500 milions d’euros que Europa ha concedit a l’estat espanyol dels fons post-Covid serviran per crear una societat més justa? D’altra banda, aquest escenari podria implicar que, a poc a poc, les persones connectades s’estiguessin convertint en ciutadans digitals. Però la realitat és més complexa: i què fem amb els que no tenen accés a internet? Com serà el món de demà, socialment? Un programa amb reflexions molt diverses i des de punts de vista molt diferents que val la pena de veure.