Jordi Sánchez i Bonaventura Clotet, a “Revolució 4.0”

DIUMENGE, A LES 22.05, A TV3

Jordi Sánchez i Bonaventura Clotet, a “Revolució 4.0”

Xantal Llavina entrevista Jordi Sánchez al recinte modernista de Sant Pau

Com serà el món de demà en salut? Per reflexionar-hi, Xantal Llavina entrevistarà, des del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, l’actor Jordi Sánchez, que es va contagiar de Covid i va estar 24 dies ingressat a l’UCI

L’actor Jordi Sánchez és un dels gairebé 700.000 catalans que han tingut la Covid. Per sort, se n’ha sortit. Sánchez explica, emocionat, com va anar: “Va ser horrible viure 24 dies en coma induït”. Reivindica també la seva primera professió, ja que abans de fer d’actor va ser infermer, i diu que al personal sanitari del país cal apujar-li el sou: “Aquest seria el millor homenatge per a ells”. També relata la gran angoixa que va viure la seva família quan ell estava en coma i ens explica: “Creia que havia mort tota la meva família”. També diu que ara el que fa amb la seva vida és comprar com més temps millor.

El doctor Bonaventura Clot, a 'Revolució 4.0'
El doctor Bonaventura Clot, a ‘Revolució 4.0’

En el debat posterior, amb vuit experts, parlarem de la salut en aquesta pandèmia, que encara vivim, i ens preguntarem per què hi ha hagut casos de gent que, tot i estar vacunada, ha hagut d’ingressar a l’UCI. Són casos excepcionals, o caldrà revacunar-nos l’hivern que ve? El doctor Bonaventura Clotet, un dels convidats, avançarà que la paraula revacunació serà protagonista a partir de setembre.

La crisi de la Covid-19 ha propulsat grans progressos en recerca i tecnologia: s’ha creat una vacuna contra el coronavirus en un temps de rècord històric, i avenços com la telemedicina ja no són avui en dia una qüestió de comoditat per al pacient, sinó també de supervivència per al mateix metge, i el 80% de les consultes es podrien resoldre sense necessitat de ser presencials gràcies a la revolució digital.

Parlarem de tots aquests reptes que ens afecten a tots com a societat amb la participació a l’àgora de: el dr. Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias; el físic Àlex Arenas; la dra. Montserrat Bernabeu, cap de la Unitat de Dany Cerebral de l’Institut Guttmann; Gemma Via, infermera de l’Hospital de Bellvitge, i Dani Arbós, cap de Comunicació de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer, entre altres.

L’esperança de vida a l’estat espanyol, atenció!, ha baixat en gairebé un any i mig per culpa de la pandèmia, i al programa debatem com serà la salut del futur. Anem cap a un món amb més pandèmies? Tindrem una atenció més virtual? Anem cap a una medicina més personalitzada? El programa acaba fent un gran homenatge a les mateixes infermeres i infermers de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, amb un selfie sorpresa amb l’actor Jordi Sánchez, en què agraeix al personal sanitari la gran feina que fan i que han fet en aquesta inacabada pandèmia.

Jordi Sànchez, Xantal Llavina i els sanitaris, a

Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.