La nedadora paralímpica Teresa Perales és investida Jove Confrare d’Honor

La Jove Confraria del Cava ha investit la nedadora paralímpica Teresa Perales com a Jove Confrare d’Honor. Va ser diumenge passat en el marc de la tradicional investidura tardoral, un dels actes de la 31a Setmana del Cava.
L’esportista aragonesa és una de les persones que acumula més medalles en Jocs Paralímpics, les darreres aconseguides als passats Jocs de Londres. De fet, Perales compta al seu palmarès amb les mateixes medalles que el nedador Michael Phelps.
En l’acte d’investidura, la nedadora va ressaltar els valors de l’esforç i la dedicació, que han estat necessaris per arribar a on és ara, i va destacar que aquests són els mateixos valors que desprèn una entitat com la Jove Confraria.
Durant la cerimonia els Joves Confrares van investir també a diferents personalitats de la societat catalana com a joves Confrares de Mèrits. Els escollits han estat enguany Xantal Llavina, peridosita i presentadora de televisió; Quim Masferrer, humorista; Dani Esteve, summiller del restaurant Lassarte Condes de Barcelona Marta Carnicero, periodista; Joan Marchan, president de la Jova Cambra Internacional de Vilafranca; Chee kok Seen, restaurador i guanyador del V concurs Institut Espanyol de Comerç Exterior.
La investidura va comptar amb la presència de la Reina del Cava 2012, Mireia Belmonte, i va estar presidit per Carles Jiménez, president de l’entitat. Durant l’acte, Jiménez va anunciar que deixarà el càrrec en la propera assemblea de l’entitat, que se celebrarà al febrer. Jiménez ha estat cinc anys al capdavant de la Jove Confraria (càrrec que va ocupar agafant el relleu a Núria Plazas), i deu com a confrare.

La Investidura Tardoral va acabar amb una nova edició de la festa “I Love Cava”, a la mateixa seu de la Confraria. A l’acte hi van assistir unes 115 persones i va comptar amb la presència d’un cockteler professional que va elaborar delicosos i originals combinats amb el cava com a base.

Els presentadors Xavi Coral, Lídia Heredia, Xantal Llavina, Cristina Puig i l’actor Abel Folk, padrins d’aquesta iniciativa solidària que arriba a la seva 12a edició  Cada poma té un preu simbòlic de 1,5 euros que es destinarà a ajudar les persones que pateixen aquesta malaltia, més de 7.000 a tot Catalunya  Per primera vegada, els usuaris podran comprar i enviar una poma virtual a través de l’aplicació http://www.fem.es/pf-poma-per-la-vida.aspx Més de 400 voluntaris estaran en els punts de venda demanant la col·laboració dels ciutadans. L’any passat es van vendre més de 24.000 pomes, recaptant 36.000 euros.

 

Barcelona, 8 de març del 2013.- Aquest matí s’ha presentat una nova edició de la Campanya “Una Poma per la Vida”, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i Condis Supermercats, amb la presència d’una padrins molt especials: els periodistes Xavi Coral, Lídia Heredia, Xantal Llavina, Cristina Puig i l’actor Abel Folk. Avui divendres i demà dissabte, 400 supermercats Condis de Catalunya i Madrid i més de 400 voluntaris oferiran pomes solidàries a canvi d’un preu simbòlic de 1,5 euros, per captar fons per a les persones que pateixen aquesta malaltia, més de 7.000 a tot Catalunya. La novetat d’aquesta edició és que per primera vegada, també es podrà comprar i enviar una poma virtual a través de l’aplicació http://www.fem.es/pf-poma-per-la-vida.aspx, fent córrer la veu de la solidaritat per la xarxa.

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós que pot provocar problemes a l’hora de fer coses tan senzilles i habituals com ara parlar, veure-hi o caminar. No es pot curar, però amb la medicació i tractament adequats es pot millorar la qualitat de vida del malalt.
Aquest és precisament l’objectiu de la Campanya que per dotzè any consecutiu organitzen la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i Condis Supermercats amb el lema “Una Poma per la Vida”. El 8 i el 9 de març, els centenars de voluntaris repartits en els 400 punts de venda Condis de Catalunya i Madrid demanaran als ciutadans la seva col·laboració amb els malalts d’esclerosi múltiple oferint-los una poma a canvi d’un preu de 1,5 euros, que tot i ser simbòlic és un petit gest vital per tirar endavant diversos projectes. Aquesta poma es posarà en una bossa de paper on s’explica la tasca que està duent a terme la FEM.

Tots els fons recaptats, tant en els establiments com online, aniran destinats íntegrament als serveis assistencials i en especial als Hospitals de Dia que la FEM gestiona a Lleida, Reus i Barcelona. L’any passat, en aquests centres, on es duen a terme programes de rehabilitació, es van rebre un total de 22.785 estades de pacients amb esclerosi múltiple.