La tercera temporada de “Revolució 4.0” es pregunta: Com serà el món de demà?
Diumenge, a les 22.05, TV3 estrena la tercera temporada de “Revolució 4.0”, una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio). En cada nou capítol, el programa es preguntarà sobre com serà el món de demà en cinc àmbits que preocupen la societat: teletreball, economia, valors socials, hàbits de consum i salut. Per aprofundir en aquests temes cada episodi comptarà amb un convidat central i amb experts a l’àgora de debat.
El còmic i productor Andreu Buenafuente serà el convidat de Xantal Llavina en el primer episodi. Els altres convidats de la nova temporada de “Revolució 4,0” seran el president del Barça Joan Laporta; l’actor Jordi Sánchez; l’economista Santiago Niño Becerra; el cuiner Nandu Jubany i l’actriu Itziar Castro.
“Revolució 4.0“, el programa d’emprenedors i transformació digital que dirigeix i presenta la periodista Xantal Llavina a Catalunya Ràdio des del febrer del 2017 i que va estrenar la versió televisiva el maig del 2019, torna a TV3 aquest diumenge, a les 22.05.
Les claus i els protagonistes de la tercera temporada
La pandèmia del coronavirus ha fet avançar cinc anys la revolució digital. Però, ara que la societat està més digitalitzada que mai, ha sorgit la necessitat de preguntar-se com serà el món de demà en temes que preocupen la societat.
El programa es preguntarà sobre com serà el món de demà en teletreball i educació. El teletreball ha vingut per quedar-se per sempre? Quins avantatges i inconvenients té? Ens aïlla socialment o permet la conciliació familiar? Estem formats per les anomenades feines del futur? Xantal Llavina en parlarà amb el còmic i productor Andreu Buenafuente.
I mentre vivim una crisi econòmica sense precedents ens preguntem com arriba molta gent a final de mes? Quins valors han de tornar a la societat? “Revolució 4.0” parlarà de valors i lideratge amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta.
Amb la pandèmia i la creació de la vacuna per a la Covid-19, la revolució digital de la salut també s’ha disparat, juntament amb altres camps com el de la robòtica o la intel·ligència artificial. El programa es pregunta com serà el món de demà en salut i entrevistarà l’actor Jordi Sánchez, amb qui parlarà dels 24 dies que va passar a l’UCI.
També s’abordarà el sector del turisme, un dels més afectats per la pandèmia, i es parlarà d’economia. Quan s’acabarà la crisi econòmica provocada per la pandèmia? Queda clar que s’ha de pensar en un món de demà més sostenible i igualitari. Xantal Llavina en parlarà amb el catedràtic d’Economia Santiago Niño-Becerra i el cuiner Nandu Jubany.
D’altra banda, la pandèmia de la Covid-19 ha fet créixer com mai les compres per internet. Com serà el món de demà pel que fa als hàbits deconsum? El comerç electrònic o e-commerce ha vingut per quedar-se? Com se’n veu afectat el petit comerç? L’actriu i influencer Itziar Castro parlarà de la seva trajectòria i de la seva relació amb les xarxes socials.
El format
Els cinc capítols d’aquesta nova temporada seran més socials i menys tecnològics. “Revolució 4.0” agafa un to més personal i d’autor a partir de l’entrevista a un convidat central, enregistrada en espais com l’estadi Johan Cruyff, el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau o la terrassa de l’edifici Imagina.
Els temes que vagin apareixent durant l’entrevista es traslladaran a l’Àgora, un espai de debat en què Xantal Llavina moderarà un col·loqui amb diversos participants que buscarà reforçar l’entreteniment sense perdre de vista la divulgació i les emocions. Casa terrat, la nova seu de la productora El Terrat, al carrer Casp, un espai polivalent que pot funcionar com a plató de televisió, acollirà l’àgora de debat de la tercera temporada de “Revolució 4.0”.
El programa també traslladarà la conversa a les xarxes socials i es podrà seguir a través de Twitter, Facebook i Instagram amb l’etiqueta #RevolucióTV3.
Primer capítol, amb Andreu Buenafuente: “El més extraordinari de la meva carrera ha estat fer TV des de casa” (diumenge, a les 22.05)
La Covid-19 ha impulsat com mai el teletreball per mantenir els llocs de treball. El 32% dels empleats poden fer treball en remot, una pràctica relativament minoritària abans de la pandèmia. Però, estem preparats per al teletreball? Quins avantatges i inconvenients té? A més, la pandèmia ha suposat que molta gent es quedi sense feina i hagi d’emprendre un negoci nou o una altra professió. Això, mentre es viu un abans i un després en l’educació, que evoluciona cap a un model més virtual.
En el primer capítol de la nova temporada, Xantal Llavina parla d’aquests temes i de la seva vida i trajectòria professional amb Andreu Buenafuente. El còmic i productor afirma que la revolució digital va sola, però que l’emocional l’han de fer les persones i confessa, entre altres coses, que fer tele des de casa ha estat el més extraordinari de la seva carrera i que li sembla que no es jubilarà mai.
El programa també comptarà amb la participació, a l’Àgora, del periodista i cap de redacció d’El País Ramon Besa, l’exjugador de bàsquet del Barça i ara empresari Ferran Martínez, la periodista i escriptora Empar Moliner, l’activista Simona Levi i el consultor i divulgador Albert Cañigueral, autor del llibre “El trabajo ya no es lo que era”, entre d’altres.
La directora i presentadora: Xantal Llavina
Xantal Llavina és periodista, emprenedora i directora de formats relacionats amb el món digital, amb els quals ha estat guardonada amb set premis a la seva tasca periodística: “Directe 4.0”, a Ràdio 4 RNE, Premi RAC 2013; “Autèntics.cat”, a ElPuntAvuiTV, Premi Zapping 2017; “Revolució 4.0”, Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC 2017, Premi DONA TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat de Catalunya, i Premi a la Comunicació i a la Divulgació TIC 2019; “Revolució 4.0”, Premi Graus TIC Comunicació i Divulgació 2019 i Premi Sant Jordi Creu Casas “Dones per canviar el món” 2020.
També ha treballat en diversos programes de TV3 (“En directe”, “La nit en directe”, “El club” i “Els dies clau”) i d’altres canals de televisió (ElPuntAvuiTV, Barça TV, BarcelonaTV i el 33), de ràdio (Ràdio 4-RNE, Catalunya Ràdio, RAC1, Punto Radio) i en mitjans escrits (El Periódico de Catalunya, El Punt Avui i Públic).
Equip
Direcció i presentació Xantal Llavina Subdirecció Jordi Portals Subdirecció TV3 Jordi Pi Realització Patricio Vial i Tània Crosas Direcció de Producció Marta Torruella Cap de Producció Laia Rivero Producció executiva El Terrat Agustí Esteve Producció executiva TV3 Cristian Trepat i Mario Daza Guionistes Pep Bras, Jordi Portals i Xantal Llavina Continguts digitals TV3 Carme Flaqué i Jordi Salvat Continguts digitals El Terrat Carla González Coordinació de convidats Sergi Pons Redacció Miguel de la Fuente Ajudant de producció Alba Ariza Auxiliars de producció Ángela Berruezo i Nora Castillo Direcció de fotografia Oriol Bosch Operadors de càmera exteriors Raúl Martínez i Albert Eritja Il·luminació exteriors Froi Lugilde, Isaac Martínez i Alex Carvajal Operadors de càmera plató Raúl Martínez, Albert Pericas, Jordi Farré, Albert Eritja, Sergi Rigol i Oriol Llopis Operador Grua Oscar Puente Il·luminació Celso Barandiaran i Froi Lugilde Tècnics de so Quique López i Victor Fernández Responsable tècnic Carles Tomàs DIT Luis Miguel Carabias Mixer Andrei Rodríguez Regidora Cecilia Artigues Tècnic de teleprompter Sergio Piñera Tècnics de pantalles Eudald Gili i Carles Cabañas Il·luminació muntatge / desmuntatge Xurris, Victor Sarasa Foto fixa Marc Brugat Estilista Mariona Mas Ambientador Rafel Vives Maquillatge i perruqueria Georgina Acero, Beatriz Pruano, Meri Soler i Mar Pesquero Muntatge Pau Nadeu i Ares Botanch Auxiliar de postproducció Adrià Navarro Grafista Mateu Marcet Postproducció de so Àlex Vilches Colorista Sergi Lladó Lingüista David Arnau