L’estiu durarà cinc mesos a Catalunya el 2050 amb Xantal Llavina
Per al 2030 Catalunya té un objectiu irrenunciable: convertir-se en un país sostenible. En aquest capítol es vol reflectir l’esforç que s’està fent per aconseguir-ho, i parlar també del que encara resta pendent. La Xantal comença el programa visitant l’abocador de Can Mata, el més gran de Catalunya, juntament amb el cuiner Pep Nogué, amb qui parla dels hàbits de consum que tenim. Posteriorment, van a l’Ecoparc d’Hostalets de Pierola, on veuen com funciona el sistema de tractament de residus, on cada vegada tenen més importància tecnologies com la intel·ligència artificial. Després es desplaçarà a les Franqueses, a una planta on els residus que s’han tractat anteriorment són netejats i preparats per tenir una nova vida útil.
Durant el programa, la Xantal conversarà amb el cantant Joan Dausà, per parlar dels reptes als quals ens enfrontem com a humanitat per garantir la supervivència del planeta de cara a les generacions futures. La conversa es farà a la desembocadura del riu Besòs. A l’Observatori Forestal Català, a Solsona, la Xantal acompanyarà agents rurals per realitzar diverses tasques científiques, com ara instal·lar sensors als arbres o enterrar xips que permeten recollir tota de mena de dades que, un cop processades i analitzades, permeten fer una gestió més correcta del bosc i de la massa forestal per garantir-ne la conservació.
En aquest capítol comptarem també amb els testimonis de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i d’especialistes com el meteoròleg Tomàs Molina, la directora de l’Àrea d’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya, la fundadora de l’empresa La Cistella de Ponent, dedicada a l’agricultura de proximitat, Isaac Peraire, director de l’Agència Catalana de Residus, i Maria Salamero, presidenta de Associació Enginyers Industrials de Catalunya. #SOMSOSTENIBILITAT
veure programa