Llibres de Xantal Llavina:

NOU LLIBRE

#SOMDIGITALS DE PROFIT EDITORIAL

DESCOBREIX QUINS SERAN ELS PROTAGONISTES DE LA REVOLUCIÓ DIGITAL

Autor: Xantal Llavina  i Jordi Portals

Les revolucions impliquen grans canvis socials, econòmics i tecnològics. Ara és la Revolució Digital la que ens porta transformacions. Aquest llibre, escrit d’una manera personal i molt vivencial per la periodista Xantal Llavina, especialitzada en aquest tema, us explica alguns d’aquests canvis. Per exemple: L’any 2050 ens haurem de crear els nostres propis llocs de treball. Viurem en megaciutats i la mobilitat urbana canviarà molt. Tampoc existirà la premsa en paper i les plataformes digitals triomfaran. Gairebé podrem decidir quants anys volem viure. L’any 2021, al món hi haurà 2.000 milions de persones que seguiran els esports virtuals. L’apoderament digital de les dones serà total. Integrarem noves competències digitals en educació. Per a moltes persones soles, el sexe virtual serà una opció a tenir en compte…
Sempre que hi ha un canvi tecnològic hi ha algú que hi surt perdent, però també hi ha gent que hi surt guanyant. Quins seran, doncs, els protagonistes d’aquesta revolució que ens afecta tots i totes, tinguem l’edat que tinguem?

Xantal Llavina Noves fotos 2021

Xantal Llavina

“Facebook. Mejore sus relaciones conociendo la red social que conecta al mundo” 2011

Resultat d'imatges per a "FACEBOOK XANTAL LLAVINA"

L’octubre de 2011 vaig publicar el llibre “Facebook. Mejore sus relaciones conociendo la red social que conecta al mundo” que explica tots els secrets del Rei de les Xarxes, des de la seva història fins el seu funcionament.

Actualment és la xarxa social amb més afiliats a tot el món, que ha canviat de forma permanent les relacions , l’entreteniment i la publicitat.

Facebook té èxit per la senzillesa; els canvis ho poden espatllar

 

“No sé si Facebook ha vingut per quedar-se o si ens cansarem d’estar hiperconnectats”

 

Canals relacionats:
Canal: Entrevistes

 

Què ha descobert de Facebook que no sabia?

Doncs que per nombre d’usuaris Facebook és com un dels països més grans del món, i que això el fa digne d’interès i d’estudi. Quan vaig escriure el llibre, eren 700 milions d’usuaris al món i ara deuen ser uns 850 milions. I mereix la nostra atenció no ja com a eina d’entreteniment, sinó també com a nou mitjà de comunicació dels missatges publicitaris -perquè tot i que no ens n’adonem, quan hi entrem deixem senyals dels nostres gustos i els anuncis s’hi adapten-, i molt especialment com a instrument per mobilitzar masses: és molt interessant la contribució de les xarxes socials a les revolucions socials al nord d’Àfrica.

Algunes empreses hi han buscat seguidors i ara s’adonen que no sempre els seguidors al Facebook són clients. Podem viure un desencís?

Molts especialistes diuen que les xarxes socials passaran de moda. Ja ho veurem. Això no treu que a moltes marques els interessi ser-hi presents sobretot per tenir el feedback i les queixes del consumidor d’una forma directa i ràpida. Per tant, és una manera d’interactuar de forma ràpida. Tinc dubtes de si estem davant una revolució social que ha vingut per quedar-se o si algun dia ens cansarem d’estar tan hiperconnectats.

No té la sensació que ja comença a passar amb Facebook?

Doncs les xifres parlen del contrari, que cada 15 minuts es comparteixen un milió d’enllaços, 1,5 milions d’invitacions a esdeveniments, s’accepten gairebé dos milions de sol·licituds d’amistat, s’envien 2,7 milions de missatges personals i s’etiqueten 1,3 milions de fotos… Això diu que la gent s’hi passa moltes hores. Ara bé, el que pot passar és que, com diu Genís Roca, Facebook és la discoteca de les xarxes socials i si bé la gent hi continua entrant, només ho fa a estones.

Potser és que no agraden els nous canvis?

La clau de l’èxit de Facebook és que és una eina fàcil, però observo que s’hi estan introduint molts canvis que de retruc no ajuden a gestionar bé la privacitat.I a la gent li agrada un cert anonimat i al final no tothom vol estar explicant la seva vida quotidiana o que les empreses tinguin la seva informació.

Facebook i mòbil són una combinació explosiva?

El mòbil ja és el tercer braç humà gràcies a totes les aplicacions que estan proliferant, també les de Facebook i altres xarxes. Intueixo que han de sorgir noves xarxes socials que permetin interactuar de forma senzilla a través del mòbil. I les empreses de consum estan molt pendents.

Als Estats Units s’han arribat a demanar contrasenyes de Facebook als candidats a una feina. No és excessiu?

Em rebel·la que hi hagi empreses que demanin el nom d’usuari i la contrasenya per obtenir dades teves a través de Facebook. Una altra cosa és que la part oberta del teu perfil estigui a l’abast de tothom perquè tu ho has decidit i cadascú és responsable de com gestiona la seva privacitat. A les xarxes t’exposes com t’exposes al carrer.

El nombre d’amics al Facebook és un indicador d’infelicitat?

Hi ha qui diu que més de 150 amics és massa. Però les xarxes socials també són una forma de promoció personal, i pots arribar a tenir molts amics o seguidors. No és mala opció tenir dos perfils un de personal i un altre de professional.

ENTREVISTA

El negoci de Facebook, en un llibre

 

Xantal Llavina recull la història i què ha significat la xarxa social més popular

 

Què hi ha més enllà del mur de Facebook. Aquest és l’objectiu del llibre de Xantal Llavina editat per Profit sobre la xarxa social més popular. “Facebook ha suposat un canvi de comunicació brutal; tots ens comuniquem d’una manera diferent que crec que ja és per sempre”, explica Llavina. Especialitzada en la nova comunicació 2.0., destaca, però, que el llibre va més enllà d’un programa d’aprenentatge sobre Facebook: “És una anàlisi des del punt de vista de negoci publicitari, també com a nova forma de comunicació i d’entreteniment i com a eina que dóna poder als ciutadans amb l’exemple de les revolucions socials.” També recull els aspectes més crítics amb Facebook com ara la privacitat. “Tots els mitjans i marques hi volen ser perquè Facebook reuneix 800 milions de persones”, ressalta Llavina, que afegeix que el futur de la xarxa incidirà més en l’entreteniment. El llibre es va presentar ahir al vespre a la Casa del Llibre de Barcelona.

http://www.emprendedores.es/

¿Sabes cómo puedes exprimir Facebook?

 

¿Sabías que de los casi 700 millones de usuarios que tiene Facebook, la mita se conecta a diario? ¿O que el 70% de sus usuarios vive fuera de Estados Unidos? ¿Y que el 30% tiene más de 35 años? Un libro reúne las principales cifras para conocer esta red social.

 

Puedes decir que Facebook es la principal redsocial ahora mismo (y si te lees el dossier de nuestra compañera Pilar Alcázar, la únicared en la que se puede vender directamente a los consumidores), y quedarte ahí… O puedes ir más allá y añadir que es una red en la que cada 15 minutos se comparte un millón de links, se envía alrededor de 1,5 millones de invitaciones a eventos, se etiquetan 1,3 millones de fotos, se actualizan 1,8 millones de estados, se escribe 1,7 millones de mensajes en muros…
También puedes explicar que el 28% de sus usuarios se conecta a través de un smartphone y que un 48% de los usuarios de esta red se conecta antes de desayunar, que el 31 de diciembre se suben 750 millones de fotos.
Y puedes también añadir que 44 millones de sus usuarios están solteros, 37 millones están casados, 6 millones están comprometidos (aunque no sabemos el grado de compromiso), 28 millones están liados y 3 millones tienen una relación complicada (curiosamente, no se incluye aquí a los 37 millones que están casados).
La periodista Xantal Llavina reúne en este manual de acceso rápido a la red (como define el columnista Lluís Amiguet en la introducción) la información básica para entender cómo esta plataforma, además de para vender, ha sido capaz de concitar revoluciones sociales como las de Egipto en 2011. Y eso que Mark Zuckerberg lo montó para “conectar a la gente que tenía alrededor con la gente que tenía cerca”.

http://www.profiteditorial.com/

http://euaperu.blogspot.com.es/

EL ASCENSO DE LOS SIN VOZ

EL ASCENSO DE LOS SIN VOZ A LA LIBERTAD DE ELEGIR SU DESTINO

JESUS JIMENEZ LABAN

 

 

¿Sabe todo acerca del Rey de las redes? Cayó en mis manos un libro muy instructivo e interesante: “Facebook” de la guapa periodista Xantal Llavina. Y antes de esto, nunca me habia puesto a pensar que mujeres y hombres tienen opinión libre con el poder de la red, a diferencia del pasado -con los medios tradicionales- que imponían una opinión, qué libro leer o por qué político votar

La televisión convirtió en héroe a todo aquel que salia en la TV (politicos, ejecutivos, dirigentes), pero Facebook los ha bajado al llano, el trato es ahora más horizontal. Además de ser un bastón de la soledad, puerta del corazon para casarse, enamorarse o divorciarse, un medio excelente para encontrar amigos y profundizar la amistad, hacer relaciones publicas profesionales, o contar chistes enterarse de las noticias antes que la radio y la TV, Facebook -siguiendo a la autora- tiene como red el poder de divulgar una verdad individual hasta convertila en una verdad colectiva.

Ya no existe nada oculto. Es mejor decir la verdad y no ocultarla porque tarde o temprano, se sabrá. “Cuando una sociedad deja de tener miedo, es el poderoso el que lo tiene”, dice Llavina. Y, cosa sorprendente, con un simple SmartPhone se puede producir un escándalo por corrupción o cambiar la historia como lo hemos visto en la Primavera Arabe. Y es imposible la censura por su naturaleza viral. No hay tanque, fusil o decreto que silencie a un medio digital sin pasar por la censura mundial, cosa terrible que han sufrido dictadores en época reciente.

Pero también, agrega la autora, la red es un medio para que los servicios de inteligencia nos miren, nos chequeen, calculen nuestros movimientos y nuestros amores. Pero hay un poder que tiene Facebook. Y éste es heredado dela teoría de los 6 puntos. En un mundo tan tupidamente integrado basta la existencia de seis personas en linea para llegar con una plegaria al Papa, con un pedido de atencion social al Presidente de un país o un mandato de unidad contra los abusos que cometen con los más débiles.

Publicado por Inteligencia Economica en 12:59

Save