MANEL FUENTES “Hem fet eclosionar el model comunicatiu”

Manel Fuentes és al capdavant del programa líder dels matins a Catalunya Ràdio Foto: ROBERT RAMOS.

“Treballo amb llibertat, però no sense pressions. Problemes quan encares la feina amb valentia sempre n’hi ha”
Quina relació té Manel Fuentes amb internet i les xarxes socials?

 

Des de l’inici del programa la xarxa per mi és molt important i que estiguin al servei del programa les xarxes socials com el Facebook i Twitter, també. En menys de dos anys han crescut. I crec molt en la xarxa de Youtube, des de l’inici vaig dir que la ràdio ha de tenir imatge i vam ser els primers. És una bona manera que la gent consumeixi ràdio i una opció de futur.

 

Però tu prefereixes no ser-hi, de moment, a les xarxes.

 

No tindré xarxes personals mentre jo faci aquest programa, mentre faci un programa dedicat a la informació de Catalunya Ràdio, penso que les informacions han de passar per aquí. Seré a les xarxes quan no faci el Matí de Catalunya Ràdio i sí, quan faci altres coses a part del que faig ara.

 

La xarxa ha revolucionat la ràdio?

 

La ràdio és un mitjà de futur, el consum via internet ens afavoreix, tots treballem davant d’una pantalla d’ordinador i ens expliquen coses, t’informen i t’ajuden, si vols, a saber mantenir un discurs crític. Internet és un canal, la ràdio emet missatges i el missatge es pot veure complementat i enriquit amb internet, però continuaran les cartes, els correus electrònics, les trucades a la ràdio…

 

I en el teu cas la tecnologia es lleva d’hora amb tu?

 

A les 4 de la matinada em llevo. I sí, visc, en el fons, permanentment connectat a internet. Tinc un Iphone i un Ipad, on consulto tots els diaris digitals cada dia.
Vas assumir el Matí de Catalunya Ràdio ara fa dos anys i no has deixat de ser líder. Satisfet?
Molt satisfet. Des de cada EGM som líders i estic molt content, molt satisfet del treball amb el meu equip, amb les dades d’oients… I també m’interessen molt les xifres dels oients que ens escolten des d’internet i és que cada vegada més és un canal més de consum i aquestes dades les hem de tenir presents.

 

I el mercat de la comunicació, com el veus?

 

El sector ha passat la seva etapa de maduresa i hem fet eclosionar el model comunicatiu. La gent ha volgut crear tants canals de TV, no un sinó quatre, i ara han baixat els preus a l’haver d’omplir tant, ha baixat la publicitat i el preu dels continguts i crec que no s’ha pensat bé el model comunicatiu, i hem tirat de veta. Cal una reflexió de futur: Què es pot mantenir? Quins anunciants poden mantenir? Quin ha de ser el model públic? Cal un model honest on tothom ha de cedir per alguna banda.

 

I Manel Fuentes ha tret el llibre Benvingut a casa vostra amb els editorials del programa.

 

Jo crec que aquest llibre és el testimoni d’una època que explica com els poders públics estan perdent influència o s’han hipotecat en excés. És important ser conscients del que ha passat amb les elèctriques, amb els àmbits econòmics i també retrata els moments importants del país. Per això un llibre, i per mi essencial que també estigui en llibre electrònic, amb la força d’internet que té actualment.

 

Has fet dels editorials més crítics. Has tingut total llibertat?

 

Sí, llibertat, però no sense pressions. Problemes quan encares la feina amb valentia sempre n’hi ha. Jo crec que quan parles des de la ràdio pública has de ser molt clar, raonat i donar molts arguments, opinions i xifres, demostrant-ho tot sense embuts. “Aquest senyor es mullava”, vull que sigui el meu llegat. I quan et mulles sempre tens problemes. Però crec que és l’obligació d’aquesta feina.

 

Quin és el perfil d’oient que us escolta?

 

Ara ja tenim un perfil transversal. L’hem rejovenit, hi ha bossa d’oients de tota la vida i el repte era aconseguir més gent jove.

 

I t’agradaria tornar a fer TV?

 

Depèn de quin projecte i depenent de quin suport tingués de la direcció del mitjà. Es poden fer moltes coses amb registres diferents.

 

I on?

 

Tinc més ofertes de fora que de Catalunya. Però jo prefereixo treballar sempre des de Barcelona.

 

I et veus molts anys fent el Matí…?

 

Jo tinc un rellotge intern i sé quan marca l’hora i espero que aquest rellotge coincideixi amb l’extern. Tinc clar el que he vingut a fer i per quant de temps. Vaig venir a guanyar lideratge, ho hem aconseguit i espero donar satisfaccions a la ràdio on sóc ara.

 

I en Fuentes per desconnectar de la feina, el trobem…?

 

Algun migdia fent Pilates i si no, passejant pels boscos de Collserola, quan em deixen escapar els meus fills!

a la vida real

Periodista, que ha desenvolupat majoritàriament la seva trajectòria professional, a la ràdio i a la televisió. Des del 2009 s’encarrega de la direcció i presentació d’El Matí de Catalunya Ràdio. Ha publicat el llibreBenvinguts a casa vostra on recull els seus editorials diaris. Diu: “L’opinió no és delegable i m’agrada mostrar-la sense embuts”.

De la digit@l…

Twitter: El Matí de Catalunya Ràdio: 4.866 seguidors

Facebook: El Matí de Catalunya Ràdio: 10.041 seguidors

Youtube: 746.883 reproduccions de vídeos.

 

ENTREVISTA

Sense comentaris

Postejar un comentari