MARC VIDAL CREADOR I IMPULSOR DE TUEDDY “Tueddy busca empleats que volen viatjar i amb idiomes”
Enllaços relacionats
La majoria s’adonaran que, per saber què agrada exactament als seus clients, Tueddy serà una eina útil i marcarà tendències
Uns experts de Dublín van definir així la seva empresa: “Si Facebook és el que penses, Twitter el que fas, Spotify el que escoltes, Tueddy serà el que vesteixes”…
Sí, volíem ser l’Spotify de la moda. Precisament aquesta aplicació musical et posa en contacte amb música, cantants i grups de tot el món i nosaltres volíem el mateix però en el terreny de la moda. Es tracta de posar en xarxa els consumidors amb dissenyadors de renom o independents i amb tot tipus de marques d’arreu del món.
I d’on sorgeix aquesta idea?
Jo només m’implico en projectes innovadors i amb iniciativa. Fins llavors encara no havíem trobat una eina o aplicació de moda que albergués en primer lloc la intel·ligència col·lectiva de les masses; en segon lloc, les experiències compartides, i finalment un algoritme intel·ligent que t’oferís el que realment t’interessa, allò que realment t’agrada.
Per tant, parlem d’un armari intel·ligent perquè va elaborant el perfil de l’usuari en funció de l’experiència social…
Sí, i això ens fa descobrir gustos molt diversos d’arreu del món. Un usuari de Barcelona pot trobar la seva peça de roba a Sydney, una peça que potser mai abans hagués imaginat comprar. Fem compres eficients, més selectives i també curioses, perquè pots saber què vesteixen les personalitats que tu admires i segueixes, pots remirar els seus armaris virtuals. Ara hi ha xarxes socials vinculades a la moda, però no un espai com a plataforma, una aplicació.
Ara mateix com està el procés de creació de Tueddy?
Només t’hi pots registrar. Estem en el procés de creació, intentant omplir els armaris, els espais, i escollint tota una primera tongada de dissenyadors. En tenim 300 a diversos punts del planeta.
I de quants usuaris registrats disposen?
Fa pocs dies que vam iniciar aquest procés, i ja superem els més de 5.000 registres.
I de marques?, ja hi ha moltes marques de renom interessades a participar en el projecte?
Sí, i de molt importants, tot i que encara no pugui avançar noms. I, en un futur, la majoria s’adonaran que, per saber què agrada exactament als seus clients, Tueddy serà una eina molt útil i marcarà tendències.
No tindran publicitat, ni intermediaris i s’enviarà directament el producte als clients. On és el benefici?
Tueddy no té quotes de descarrega de l’aplicació, ni per al venedor ni el comprador, però té un model de negoci que va del temps que passa des del moment en què es compra la peça fins que finalment arriba al client. És allà, en aquell espai, on hi ha el nostre negoci. Té a veure amb la fiscalització del projecte, i amb nosaltres sempre hi ha la garantia que el que compres ho reps i el que vens, ho cobres.
I el cost és mes econòmic que comprar-ho a la botiga?
Serà més econòmic si el que ven aquell producte ho vol. Nosaltres no fixarem els preus i segurament hi haurà peces que, per molts diners que paguessis, no l’hauries trobat mai sense Tueddy. Hi haurà de 10.000 o 12.000 dissenyadors que seran els que decidiran finalment quins preus volen que es paguin per la seva roba. I nosaltres tampoc aplicarem cap tipus de rebaixa, perquè no som una plataforma que busqui descomptes o ofertes.
Una empresa pensada a Catalunya amb vocació d’ internacionalitzar-se…
Sí, hem nascut a Vilafranca del Penedès, però l’equip de desenvolupament està arreu del món i el nostre plantejament no té fronteres. Aviat ja estarem presents als Estats Units, Mèxic, Panamà, Colòmbia, Equador, Xile, l’Argentina i el Brasil, entre altres. De fet, pròximament buscarem treballadors per la que es considera “la millor feina del món”.
La millor feina del món?
Pagarem a la gent per viatjar. Arreu del planeta hi ha dissenyadors i botigues desconegudes, però que tenen creacions brillants que no arriben a tothom. Per tant, intentarem trobar treballadors que les cerquin i treguin a la llum els seus dissenys. Ha de ser gent amb idiomes, que vulgui viatjar durant quatre mesos i de manera exploratòria cercant aquest dissenyadors desconeguts. Hauran de descriure tot el que vagin descobrint en directe i a través d’un bloc i, a la vegada, posaran en comú amb altres treballadors tot el que vagin trobant en diversos països.
Com es poden apuntar a treballar en aquesta iniciativa?
Serà a partir del mes d’agost i properament informarem de com fer-ho a través de la web tueddy.com.
a la vida real
Marc Vidal és analista econòmic especialitzat en nova economia i noves empreses. És una de les 10 persones més influents d’internet a l’Estat Espanyol. Ha fundat empreses a Amèrica i Europa i actualment impulsa cinc projectes en diversos camps, que van des de l’assessoria financera a la creació d’aplicacions per a invidents. Ara ha creat Tueddy, una eina que permet comprar roba en poc temps i connecta dissenyadors i marques de tot el món.
De la digit@l…
# Twitter @marcvidal:
31.717 seguidors