MIGUEL VICENTE “Busquem perfils tecnològics i de màrqueting”

Miguel Vicente fotografiat a la seu de l’empresa a Barcelona. Foto: ORIOL DURAN.

 

Canals relacionats

 

A Barcelona hem creat un gran cercle virtuós que ha beneficiat la compra virtual

 

El comerç electrònic és un bon negoci. La seva empresa és pionera en la compra col·lectiva a Europa; com s’aconsegueix això amb només tres anys?

 

Arriscant. Pensàvem que aquest negoci podia funcionar i el vam llançar a Barcelona el 2009 i gràcies a un bon equip ha funcionat finalment.

 

De moment, el seu portal ha superat els quatre milions d’usuaris a l’Estat espanyol per poder comprar un producte o servei a través de la xarxa. Però, què ofereix exactament Lets Bonus?

 

Som com una agenda que, a través del correu i de les xarxes socials, cada dia envia un seguit de propostes o experiències per gaudir a prop de la teva ciutat i amb descomptes de fins a un 70%. I, des del punt de vista dels comerços associats, ajudem que certs productes puguin arribar a més de quatre milions de subscriptors.

 

Com és el model?

 

El nostre model de negoci és totalment escalable. Aquest any ja hem crescut un 1.200%. Gràcies a una plataforma d’internet podem oferir serveis a molts clients a la vegada; és la sort de la xarxa. Des del punt de vista logístic, el client compra i té fins a sis mesos per utilitzar aquest producte o servei.

 

I per què ha tingut tant d’èxit la compra per internet?

 

Sense cap mena de dubte, la penetració del comerç electrònic ha estat tot un encert, a Catalunya i a l’Estat. I, ara mateix, ja tenim una gran confiança entre els clients. I sobretot l’expansió de les xarxes socials ha estat clau per a la nostra consolidació. Per això, a hores d’ara, més de 4.000 comerços han confiat en nosaltres i gairebé 2.000 ja han fet més d’una campanya amb Lets Bonus. Els oferim tenir una gran quantitat de clients a un cost de publicitat efectiu, baix i variable.

 

I d’on va sorgir la idea?

 

Era el meu tercer projecte empresarial com a emprenedor. Amb només 36 anys, creia que les xarxes socials s’havien d’aprofitar més i per això vaig estudiar models de negoci que estaven funcionant a la Xina.

 

Diu que a Barcelona hi ha un autèntic negoci de compra en línia amb empreses com ara Lets Bonus, Privalia i Atrapalo.

 

A Barcelona hem tingut molta sort; hem fet un gran cercle virtuós que ha beneficiat i molt la compra virtual. Gràcies als grans emprenedors que hi ha, al capital que ens ha donat suport i també gràcies a l’esforç de l’administració, com és el cas de Barcelona Activa.

 

I una empresa d’èxit com Lets Bonus busca treballadors?

 

Sí, sobretot pel que fa al màrqueting en línia. El perfil que busquem és el tecnològic i també perfils relacionats amb el màrqueting i la cap- tació de clients.

 

Els Estats Units són els reis del comerç electrònic; què hem d’aprendre dels americans?

 

Sobretot hi ha una diferència cultural. Allà s’entén el fracàs, perquè és el risc d’assumir nous negocis i els fracassos no s’esborren del currículum; es valoren. En canvi aquí no, qualsevol negoci fallit està considerat un fet 100% dolent.

 

La base del seu èxit són les xarxes socials. Deu estar agraït a Twitter, Facebook…

 

Sense cap mena de dubte. Ens fan arribar molt ràpid i a molta gent. Segurament el nostre negoci fa deu anys no hauria acabat de funcionar com ara, gràcies a les xarxes socials.

 

I les traves pel que fa al negoci en línia?

 

Sí, n’hi ha; jo crec que hi hau- ria d’haver una legislació més ràpida i senzilla del comerç a internet. Els processos no són fàcils ni ràpids encara.

 

Una de les bases del seu èxit és que garanteix fins a un 70% de descompte en els seus productes; com s’aconsegueixen aquestes rebaixes?

 

Bàsicament, perquè comprem una gran quantitat de productes i arriben a una gran quantitat de públic. Som, a més, una plataforma de publicitat i molt segmentada. De fet, grans empreses com ara Google i Facebook entren a competir amb nosaltres.

 

Gràcies al seu èxit, apareixeran empreses semblants…

 

Sí, però nosaltres som els pioners a Europa i segons els estudis som una de les grans empreses de comerç electrònic. La nostra prioritat ha estat oferir productes de qualitat i de gran categoria i, a la vegada, a un bon preu.

 

Un emprenedor com vostè, quin missatge donaria a futurs empresaris d’internet?

 

Que siguin realistes, però que no rebutgin el seu somni.

 

I vostè va tenir algun referent?

 

Sí, sobretot Amazon; per això recentment hem arribat a un bon acord.

 

I quin és el futur de Lets Bonus?

 

Estem treballant amb productes dirigits a les famílies, perquè grans i petits també puguin gaudir de les nostres ofertes.

a la vida real

Lets Bonus és una de les empreses de comerç electrònic que han crescut més en els últims anys. El 2009 i amb 36 anys, l’enginyer Miguel Vicente decideix invertir tots els seus estalvis en un negoci d’internet. En dos anys, aquesta empresa nascu- da al carrer Marina de Barcelona, dedicada a la venda col·lectiva a la xarxa, és avui una multinacional que té com a sòcia la nord-americana Living Social, amb la participació d’Amazon. Dóna feina a 525 treballadors i té oficines pròpies a Barcelona, Madrid, València, Roma, Milà, Lisboa, Buenos Aires, Mèxic, Santiago de Xile, Bogotà i Montevideo.

De la digit@l…

# Facebook de Letsbonus Barcelona: més de 90.000 seguidors

# Twitter: @MiguelVicente_

 

ENTREVISTA

No Comments

Post a Comment