MIREIA SALVADOR BLOGGER “Internet és vital per fer la volta al món”

Marc Elena i Mireia Salvador equipats durant el seu viatge que van començar l’octubre del 2008 i va durar un any Foto: MIREIA SALVADOR.

Canals relacionats

 

L’aplicació Street Advisor et localitza espais interessants al teu voltant, i Lonely Planet és un dels grans especialistes en viatges

 

Avui dissabte se celebra al teatre Alexandre de Barcelona el segon Congrés Volta al Món, en què 30 blocaires catalans intercanvien opinions sobre l’experiència de conèixer els cinc continents en només 365 dies.
En què consisteix aquesta trobada de blocaires d’avui?

 

Volem desvirtualitzar la xarxa i conèixer i apropar els blocaires catalans que han fet la volta al món a tota aquella gent que vol iniciar aquesta aventura i córrer món més enllà de les pantalles. Cada blocaire tindrà 15 minuts per compartir les seves vivències amb el públic. A més, intentarem donar informació útil i pràctica.
Un congrés en què internet tindrà un pes important. La xarxa és clau per organitzar una volta al món…
Ara mateix, internet és vital per poder fer la volta al món, és la clau que t’obre més portes i et soluciona més dubtes. Actualment et pots nodrir a la xarxa d’absolutament tots els coneixements que necessites perquè el viatge funcioni bé.

 

I per què creus que els blocs de viatges tenen tant d’èxit?

 

Tenen èxit perquè són experiències vitals que connecten ràpidament amb el públic. Mai no s’ha d’agafar res al peu de la lletra, però la barreja d’experiències en primera persona enganxa.

 

Hi haurà parelles, que actualment estan fent la volta al món, que avui no podran ser-hi físicament presents…

 

Si, però per tal d’explicar de primera mà l’aventura farem connexions amb aquestes parelles via Skype i intentarem que ens responguin a preguntes bàsiques que de ben segur estan solucionant contínuament durant els seus viatges.
De fet, aquest any heu creat una aplicació per a aquest congrés del club de viatges per Iphone, Ipad i Android.
És una aplicació gratuïta, que la pots descarregar gràcies al Club de Viatges i et dóna tota la informació del congrés, amb programes i enllaços, i amb piulades constants sobre el que s’està tractant durant l’acte.

 

Existeixen més aplicacions per fer la volta al món?

 

Sí, hi ha una aplicació, com l’Street Advisor, que et localitza espais interessants al teu voltant o una altra, com Lonely Planet, gran especialista en viatges.

 

Vas fer la volta al món entre l’octubre del 2008 i l’octubre del 2009 amb la teva parella. Per què vau decidir marxar?

 

Va ser instintiu. En Marc es quedava sense feina i vam conèixer una parella que se n’hi havia anat feia poc temps i ens hi va engrescar. A més, just en aquell moment estàvem veient Dos metros bajo tierra, una sèrie en que es moria un personatge en cada capítol, i això ens va fer reflexionar sobre la fugacitat de la vida…

 

I, dos anys després, penses que…

 

Va ser apassionant, el millor any de la nostra vida! Vam visitar vint-i-dos països. En Marc es va enamorar de les illes Cook, a la Polinèsia, i a mi el Japó em té el cor robat. També hi ha països que ens van decebre una mica, però en general tornaríem a tots els destins que vam visitar. Pel que fa al pressupost, ens vam gastar 14.600 euros per cap, tot i que hi ha blocaires que l’han acabat fent per 8.000 euros. Per tant, és factible viatjar amb menys pressupost.

 

I quina consideres que n’és la part negativa?

 

Compartir allotjament en condicions no sempre agradables i haver de fer viatges amb una motxilla molt carregada al damunt.

 

Un consell per als que tenen pensat marxar?

 

La vida és qüestió de prioritats i, per tant, si vols, pots! Nosaltres som mileuristes, però vam deixar en un segon lloc altres despeses, com ara l’entrada per un pis i comprar-nos un cotxe, i vam apostar per fer aquest viatge. Ara ens agradaria repetir-lo amb els nostres fills!

a la vida real

La Mireia Salvador és una de les catalanes que a l’octubre del 2008 va iniciar l’aventura amb la seva parella de donar la volta al món i explicar-ho en un bloc.

de la digit@l…

# Bloc de Mireia Salvador i Marc Elena:

viatge365.blogspot.com

# Altres blocs de viatges ala volta al món:

planbr1.com

lavoltaalmon.cat

biciwink.blogspot.com

rutabaobab.com

melargodeviaje.com

voltaalmon.com

lavueltaalmundo.net

ENTREVISTA

Sense comentaris

Postejar un comentari