Ò. DALMAU & Ò. ANDREU Els Òscars, amb sèrie d’humor adult a TV3

“La ràdio ha renascut amb internet”

Aquesta setmana, Ràdio Associació els ha atorgat el premi al millor programa de ràdio a Catalunya. La Competència és un dels programes més joves de RAC1, amb dues temporades i una audiència de 147.000 oients. Els seus noms al Twitter són @philmusical amb 13.378 seguidors (on es presenta com amamífer) i @oscarandreu amb 9.890 seguidors (“a Twitter des del 1875”, diu).

 

Amb aquest humor i aquestes bons números us esperàveu el premi, no?

 

O.A. No, no ens l’esperàvem. És el primer reconeixement d’aquestes característiques que rebem. A mi, personalment, em costa gestionar les mostres d’estima que rebem. A més… què hi ha més maco que un premi sense dotació econòmica? O.D. Un premi amb dotació econòmica? (riuen)

 

Per la creació, la imaginació, la posada en escena. I tot es consolida a les xarxes socials, oi?

 

O.D. Les xarxes són un plus. El paper de l’oient ha canviat amb Facebook, Twitter o Spotify. S’ha transformat també la manera d’escoltar la ràdio. Ara et pots baixar el podcast i escoltar-te’l quan vulguis. De fet som un dels programes de comèdia més descarregats de l’Estat espanyol per davant de propostes en castellà. La ràdio ha renascut gràcies a internet. O.A. El programa no acaba a la una del migdia. Hem establert lligams amb l’audiència a les xarxes. Els oients ens recomanen cançons, manifesten les seves opinions a temps real, fan crítica, proposen, comenten…

 

I també a l’Spotify?

 

O.A. Sí, l’audiència ens demanava els títols de les cançons de les seccions a través de les xarxes. O.D. Vam fer una llista i el primer dia es van subscriure tres mil persones.

 

I en Mohamed Jordi ha estat top ten de trending topics a la xarxa.

 

O.A. Això del trending topic li hem d’agrair al nostre respectat Quim Monzó. Un dia va citar el Mohamed Jordi en un article i, de sobte, l’enllaç de l’article va començar a córrer com la pólvora per la xarxa. O.D. Tot aquest esclat ens va obligar a crear-li un nom al Twitter. Hi havia un parell de persones que es feien passar pel Mohamed i vam haver de crear el compte per no crear confusions i ja té més de 8.000 seguidors.

 

Internet i ràdio, quin futur li veieu?

 

O.D. La ràdio es beneficia d’internet més i millor que la televisió. Ara et pots baixar un programa de ràdio amb gran qualitat de so, en canvi, crec que els streamings o els programes a la carta encara no gaudeixen de la gran qualitat esperada en imatge. O.A. L’ús que ha fet la televisió de la xarxa ha estat, bàsicament, vampiritzar continguts. Pel que fa a internet, li veig més futur que a la TDT.

 

Heu estat guionistes de programes d’èxit: ‘Polònia’ i ‘Crackòvia’; ara ho heu deixat per manca de temps. Per a quan la televisió en comú?

 

O.A. Bé, aquest setembre estrenem una sèrie d’animació per a adults a TV3. Es titula Jokebox, coproduïda amb Kotoc i TV3. Som creadors i guionistes juntament amb Guillem Dols i Tomàs Fuentes. Hi posem les veus de tots els personatges. O.D. Són dotze esquetxos en 26 minuts. És molt possible que la gent que ens escolta a la ràdio identifiqui alguna de les veus dels nostres personatges amb protagonistes de Jokebox. Fa quatre anys que hi treballem.

 

I heu tingut més ofertes a la televisió…

 

O.A. Hem tingut alguna oferta, sí. És possible que aviat en tingueu notícies. O.D. De moment, però, estem centrats en La Competència, la sèrie i viure.

 

I a Twitter què passa? Un té més seguidors que l’altre?

 

O.A. Que surti a la tele, no hi té res a veure… Jo crec que és perquè és rossa. O.D. I, a més, natural. Estàs rabiós, oi? (riuen)

 

Piulada d’O.D.: “Ens retallen l’Estatut, ens prohibeixen fumar, ens prohibeixen anar a més de 110, i la matinada de dissabte a diumenge ens trauran una hora”.

 

O.D. Els bons piulets no vénen perquè sí, es treballen, es pensen, s’esborren i es tornen a escriure. Et llegeix gent i això és una responsabilitat.

 

Piulada d’O.A.: “Em comuniquen que Elizabeth Taylor acaba de rebutjar la Nespresso”. Es pot fer humor de tot?

 

O.A. Sí. Només hi ha contextos, maneres de dir o elegància. En principi hem de poder riure de tot!

 

L’Òscar Andreu té una web on diu el piulet que més li agrada?

 

O.A. Sí, però que consti que això només ho faig per vanitat. Per vanitat i perquè m’agrada tenir les piulades que més han agradat o amb més repercussió, una mica endreçades.

 

I ara les vostres crides de La Competència: Feu alguna cosa que no es correspongui amb l’edat que teniu?

 

O.D. A les 23h estic dormint. O.A. No tinc hipoteca.

 

Quina és la frase que heu hagut de sentir més cops?

 

O.D. Em trauré la sabatilla, eh! (ma mare) O.A. Fas les mateixes coses que feia el teu pare (ma mare també!)


De la digit@l…

La Competència RAC1

#Facebook: 52.000 seg.

#Twitter: 16.000 seg.

#Spotify: 7.000 seg.

#Podcast: Un dels programes de comèdia més descarregat a l’Estat.

a la vida real

Òscar Dalmau i Òscar Andreu tenen un talent innat per escriure guions d’humor i crear personatges a qui posen veu. Cada dia omplen de públic l’estudi de RAC1 i reben regals de l’audiència agraïda. Riures en directe en època de crisi! Aquesta és la seva foto més curiosa a la xarxa.

 

ENTREVISTA

Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.