“#SomRevolució” estrena format per donar la visió de com serà el món del 2030 des de 32 localitzacions catalanes diferents

El dimarts 2 d’agost, a partir de les 23.25, TV3 estrenarà la quarta temporada del programa “#SomRevolució” amb un format totalment renovat. En les tres temporades anteriors, l’espai compartia nom amb el programa “Revolució 4.0”, de Catalunya Ràdio, que també presenta Xantal Llavina.

El “#SomRevolució” d’aquest estiu serà un documental que, amb la producció de TV3 i El Terrat (The Mediapro Studio), combinarà divulgació i entreteniment per donar la visió des de Catalunya de com serà el món que ens espera fins al 2030. Els rodatges s’han fet en exteriors, en 32 localitzacions catalanes diferents.

Xantal Llavina viurà com a investigadora, però d’una manera molt distesa, tota mena d’experiències al “#SomRevolució”. Les claus del nou format són divulgar i entretenir al mateix temps i des del lloc dels fets, amb una vocació artística. Durant el seu periple per Catalunya, concentrat en cinc capítols, Llavina coneixerà molts personatges i centres d’innovació, i parlarà amb molts experts per comprovar, en primera persona, com la tecnologia està transformant les vides per sempre.

Les claus i els protagonistes de la quarta temporada 

El programa, en la nova temporada, mostrarà les cinc grans revolucions digitals que hi ha: la revolució sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d’educació digital, i la de recerca, amb els millors investigadors del país. Llavina visitarà, entre altres indrets, el Barcelona Drone Center i una empresa que fabrica hologrames, l’aeroport d’Alguaire, diverses classes de robòtica d’escoles catalanes, empreses que fan realitat augmentada i virtual, la  Universitat Politècnica de Catalunya, el sincrotró Alba, l’abocador de Can Mata o el CatVers, el metavers català, que li permetrà entrar dins del món virtual.

Al programa hi participaran, a més, 25 testimonis i experts de primer nivell que valoraran les innovacions del futur a Catalunya. Personatges coneguts com Gemma Mengual, Joan Dausà, Lildami, Raül Balam, Cristina Brondo, Pep Nogué, Ada Parellada o José Elías, que viuran també algunes experiències innovadores dins del nou format de programa, centrat en el futur que ens espera.

El programa, produït per TV3 i El Terrat, està dirigit per l’expert en documentals David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que ja fa sis temporades que realitza el “Revolució 4.0” a Catalunya Ràdio, exerceix de subdirectora i presentadora. La segona veu del programa serà el també periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales.

Primer capítol: hologrames, drons i coets catalans

 

El programa de l’estrena, el 2 d’agost, segurament serà el més futurista de tota la sèrie. Al món cada vegada tot està més connectat i l’anomenada “internet de les coses” acabarà oferint un potencial que transformarà totalment les vides.

“#SomRevolució” descobrirà, a partir d’una visita al Barcelona Drone Center, com funcionen tota mena de drons que estan canviant la manera de treballar de moltes empreses, i també dels cossos de seguretat i vigilància de Catalunya. Ben aviat la presència de drons augmentarà de manera exponencial.

Xantal Llavina visitarà també una empresa que fabrica hologrames a Sant Boi de Llobregat. Ella i l’actriu Cristina Brondo descobriran un món apassionant: el de la creació de còpies virtuals de persones. Sens dubte, els hologrames oferiran unes possibilitats professionals o d’oci que ara mateix no es poden imaginar.

I en aquest viatge cap a un futur que cada dia és més present, Llavina anirà fins a l’aeroport d’Alguaire, on descobrirà alguns dels protagonistes actuals i futurs d’un dels sectors que no para de créixer a Catalunya: el sector aeroespacial. Coneixerà, per exemple, l’empresa que ha fabricat el primer nanosatèl·lit fabricat a Catalunya i que ja orbita des de fa mesos, o una altra empresa que fabrica motors per fer enlairar coets. També parlarà amb uns estudiants que han construït amb èxit un coet supersònic suborbital i que, sens dubte, ben aviat seran alguns dels protagonistes destacats de l’ecosistema català de l’anomenat New Space.

En el programa també hi intervindran el meteoròleg Tomàs Molina; el periodista i divulgador científic Joan Anton Català; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; el periodista i gestor d’empreses culturals Jordi Sellas, i l’enginyera Cristina Barrado, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. Tots coincidiran a destacar que cal treure el màxim profit d’una paraula sense la qual no s’entendrà el món dels pròxims anys: la connectivitat. #SomConnectivitat.

Els altres capítols

La resta de programes tindran els títols següents:

– Les aules catalanes del futur

– Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?

– L’estiu durarà quatre mesos a Catalunya el 2050

– El milionari mercat de terrenys al metavers

El director: David Fernández de Castro 

David Fernández de Castro (Londres, 1969) és realitzador per l’Institut de Ràdio Televisió Espanyola (IRTV) i ha cursat el màster en Documental de Creació de la Universitat  Pompeu Fabra. Està especialment interessat en temes socials i historicopolítics, els quals tracta amb rigor i emoció gràcies a la seva capacitat d’empatitzar amb els personatges. Ha dirigit o codirigit els documentals següents: “El meu nom és Violeta” (Premi del públic i Amnistia Internacional al DocsBarcelona i premi al Festival Memorimage); (Premi ProDocs al millor documental de televisió); “Priorat” (nominada als Gaudí 2016 i premis al Festival Memorimage i al Most Festival), “Ajoblanco, crònica en roig i negre” (Premi Spanisches Filmfest Berlín 2015) i “Entre el cel i la Terra” (nominada al FICAMS 2014).

La subdirectora i presentadora: Xantal Llavina 

Xantal Llavina és periodista de ràdio i televisió, divulgadora TIC i conferenciant. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra.

Com a directora i presentadora de programes de ràdio i televisió ha estat guardonada amb set reconeixements per la seva tasca periodística: Premi RAC 2013 (“Directe 4.0”, Ràdio 4, RNE), Premi Zapping 2017 (“Autèntics.cat”, El PuntAvuiTV), Premi Graus TIC 2017 (“Revolució 4.0”, Catalunya Ràdio), Premi Dona TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat de Catalunya (“Revolució 4.0”, Catalunya Ràdio), Premi a la Comunicació i Divulgació TIC 2019 a la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica (“Revolució 4.0”, Catalunya Ràdio), Premi Graus TIC Comunicació i Divulgació 2019 (“Revolució 4.0”, TV3 – El Terrat) i Premis Sant Jordi 2020: Premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans, Dones per canviar el món (IEC). El 2011 va publicar el llibre “Facebook: mejore sus relaciones conociendo la red social que conecta al mundo”, amb Profit Editorial, i el 2020, amb Jordi Portals, “#somdigitals. Quins seran els protagonistes de la revolució digital?”, també amb Profit Editorial.

Equip 

Direcció: David Fernández de Castro

Subdirectora i presentadora: Xantal Llavina Aguilar

Realització: Maiol Virgili

Cap de producció: Rosa Montes

Producció executiva El Terrat: Agustí Esteve Pardo

Producció executiva TV3: Mario Daza i Cristian Trepat

Direcció de producció: Marta Torruella

Coordinació continguts TV3: Jordi Pi

Guió: Jordi Portals

Redacció: Anna Cervera

Community manager: Carla González

Ajudants producció: Marc Vilamala i Júlia G. Cabanes

Auxiliars producció: Juan Vázquez i Eric Vives

So: La Fábrica de Carbón

Color: BCN Play

Grafisme: On Idea 

Operadors càmera: Nando Gutierrez, Judith Francisco, Simo Andreu i Jordi Lemur

Coordinació postproducció: Saina Cámara

Muntatge: Pau Nadeu i Ares Botanach

Ajudant muntatge: Alex Oller

Maquillatge: Georgina Acero i Júlia Vargas

Vestuari: Maria Tuset

Foto: Marc Brugat

Documentació: Marta Sala

Lingüista: David Arnau

Off: Quim Morales

Màgia: Roger Belso

Ballarins: Brodas Bros

Enllaç a les imatges

tv3.cat/revolucio

catradio.cat/revolucio

#SomRevolucióTV3

facebook/revolucio4

twitter/revolucio4

instagram/revolucio4

Xantal Llavina, guardonada amb el Premi Talent en Comunicació i Mitjans

La periodista Xantal Llavina, directora i presentadora del programa “Revolució” de TV3, produït amb la col·laboració d’El Terrat (The Mediapro Studio), ha guanyat el Premi Talent en Comunicació i Mitjans que atorga la Fundació Impulsa Talentum.

La gala de lliurament serà el pròxim 20 de desembre al 12×12 Congress, a la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona

Cada any, la Fundació Impulsa Talentum entrega aquest reconeixement a comunicadors i professionals destacats dels mitjans. El Premi Talent és per a Xantal Llavina per la seva “destacada trajectòria en la divulgació de la innovació, el talent i la tecnologia posada al servei de les persones amb el programa ‘Revolució’ de la productora El Terrat“, tal com ha expressat el president de la fundació, Bru Recolons.

El programa, que combina divulgació i entreteniment, dona la visió des de Catalunya de com serà el món que ens espera fins al 2030. Les claus del format són divulgar i entretenir al mateix temps i des del lloc dels fets, amb una vocació artística. En aquestes quatre temporades a TV3, Xantal Llavina comprova en primera persona com la tecnologia està transformant les vides per sempre.

El guardó li serà entregat en la clausura del 12×12 Congress, el 20 de desembre, a la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Un esdeveniment organitzat per Tertúlia Digital i la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració d’ACEC i de la Cambra de Comerç de Barcelona, que té per objectiu aprofundir en la transformació digital de la societat. Llavina recollirà el guardó acompanyada de Jordi Pi, coordinador de Continguts de TV3, i Jordi Portals, guionista i subdirector del programa “Revolució“.

La Fundació Impulsa Talentum té per missió la detecció, promoció i acompanyament del talent a través de la divulgació de programes, iniciatives i projectes d’interès social, que vinculen humanisme i tecnologia. Així mateix, és l’organitzadora dels Premis Talent, que arribaran enguany a la VIII edició, i activitats acadèmiques com la Càtedra Impulsa Talentum, els summits de gestió del talent i transferència del coneixement arreu de Catalunya, i el Talent & Knowledge Congress, que farà la seva edició el 2023.

“Revolució” és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat.

catradio.cat/revolucio4
twitter/revolucio4
facebook/revolucio4