TOMÀS DIAGO “El futur són les empreses d’internet”

Tomàs Diago , fundador i president de Softonic Foto: ARXIU.

 

No vull crear diferències entre treballadors ni tenir més privilegis

 

La crisi no es nota a Softonic, teniu 4 milions de descàrregues diàries i ja heu superat els 100 milions d’usuaris al mes…

Estem molt satisfets, i el més important és que veiem que podem seguir creixent, a nivell d’audiència, de treballadors i de facturació. Les perspectives, gràcies a l’expansió internacional, són molt bones tot i la crisi.

 

El 2000 va néixer Softonic com a marca independent, i ara ja és una empresa d’èxit. Què feu?

 

Intentem recollir les millors aplicacions per PC, MAC i telèfons intel·ligents i oferir-les gratuïtament als usuaris, ara ja en tenim més de 150.000. Fem una anàlisi, posem una nota i ho fem en 10 idiomes diferents.

 

I si és una descarrega gratuïta, on és el negoci?

 

En la publicitat en línia, aquest és el nostre principal ingrés.

 

Entre els programes més descarregats pels usuaris es troben Ares, A-Tube catcher i Avast antivirus per a plataformes Windows. En el cas de Mac, els favorits són Microsoft Word 2011, Adobe Photoshop i VLC Media Player, mentre que Whats App, Facebook i Opera Mini concentren el nombre més gran de descàrregues per al programari pel mòbil. Com a usuari, recomanaries?

 

Weatherpro, per poder consultar la meteorologia de qualsevol racó del món; i per als amants de la música electrònica, Dairadio, que té diferents canals d’aquest estil musical a escollir.

 

Tens 30 anys i escaig, una empresa d’èxit i ets Premi Nacional Jove Empresari l’any 2010. Com vas descobrir la informàtica?

 

Amb 14 anys. En aquella època, gràcies a alguns amics, vaig començar la meva afició a la informàtica. Vaig treballar dos mesos com a cambrer i em vaig comprar un ordinador i a partir d’allà vaig començar a vendre software senzills a altres empreses…

 

Ara ja sou més de 270 treballadors…

 

Sí, gràcies a l’expansió internacional des de l’any 2004, però lògicament també gràcies al bon equip i a la bona cultura d’empresa que tenim. Tot plegat ens permetrà créixer aquest 2011 en més d’un 50%.

 

Per tant és el negoci de futur…

 

Sí, ara mateix ens trobem que les empreses de la xarxa tenen grans beneficis i bones valoracions i, per tant, poden subsistir a aquesta maleïda crisi.

 

I sembla que un dels vostres reptes a curt termini és sortir a NASDAQ, la borsa de valors electrònics dels Estats Units…

 

Sí, és el nostre objectiu, però depèn molt dels accionistes, i del suport dels treballadors.

 

Com a principal responsable de Softonic no tens despatx sinó una taula com els altres treballadors… No t’agrada fer de cap?

 

No vull crear diferències entre treballadors ni tenir més privilegis, com més privilegis hi hagi, més barreres hi ha entre treballadors. Una de les claus de la nostra empresa és que qualsevol empleat pugui parlar amb un altre treballador o amb el seu cap sense cap problema ni discriminació.

 

I cuideu els treballadors: teniu una zona de jocs, una sala de relaxació amb un massatgista…

 

La clau és no pensar en la quantitat de temps que es treballa, sinó en si es compleixen o no els objectius marcats.

 

Per tant, creieu en la màxima que si els treballadors estan més contents, descansen més i rendeixen millor?

 

Sí, perquè estan més còmodes a l’empresa i creuen que anar a Softonic no és només anar a treballar, és anar a passar una bona estona. A més, les relacions laborals també són molt més bones. Altres empreses n’haurien de prendre exemple.

 

Doneu llibertat i a la vegada els sous no baixen dels 20.000 euros bruts l’any…

 

Sí, volem oferir un sou per sobre del que hi ha al mercat i que els treballadors se sentin valorats i no marxin a altres empreses.

 

Sabent això, potser hi haurà molta gent que voldria treballar a Softonic, busqueu treballadors?

 

Sí, des de la nostra web hi ha diverses ofertes. Ara principalment busquem comercials, programadors i tècnics per les ciutats de Barcelona, Tòquio i Sant Francisco.

 

Una bona notícia! Ets un exemple d’emprenedor d’èxit, algun consell?

 

Que es dediquin a alguna cosa que els agradi i que estimin. I si volen formar una empresa a casa nostra, que no estalviïn en costos, que és el que es fa actualment per culpa de la crisi.

 

El teu objectiu de futur?

 

Continuar treballant a Softonic i ajudar que molts usuaris continuïn gaudint del software: un món il·limitat.

a la vida real

Jove empresari d’èxit. Va treballar 2 mesos de cambrer per comprar-se un ordinador i triomfar. Tomàs Diago és fundador de Softonic, una empresa líder i amb seu catalana especialitzada en la descàrrega de software en línia, amb prop de 100 milions d’usuaris únics al món. Aquest jove emprenedor va ser Premi Nacional Jove Empresari l’any 2010.

De la digit@l…

# A Linkedin i a Twitter
@Softonic té més de 13.800 seguidors.

 

ENTREVISTA

Sense comentaris

Postejar un comentari