XARXA SOCI@L VICEPRESIDENT DE TUENTI “Tuenti és la defensa aferrissada de la privacitat”

Canals relacionats

 

Estem molt contents d’oferir feina des de Catalunya i d’haver obert una oficina a Barcelona

A principis del 2012 Tuenti tenia 13 milions d’usuaris; per tant, n’heu guanyat un milió en pocs mesos. Com expli- queu aquest èxit?

 

La xarxa segueix creixent, i les xarxes socials com Tuenti crec que tenim la possibilitat de créixer molt més i d’innovar amb claredat. La idea clau és trobar quines fórmules prefereixen els usuaris per tal d’afavorir al màxim els seus gustos.

 

I comparats amb Twitter o Facebook, què creieu que és el que més valoren de Tuenti?

 

L’escenari social no ha de ser d’un sol jugador. I la gran diferència de Tuenti és la defensa aferrissada de la privacitat dels usuaris. Qualsevol cosa que s’explica a Tuenti queda allà i no transcendeix a altres cercadors. I aquesta és una de les característiques que més valoren, que ningú fora de la nostra xarxa pugui saber res de nosaltres. Si ho comparem amb Twitter, la xarxa social més oberta, la diferència és abismal!

 

Les altres xarxes creuen la línia vermella de la privacitat?

 

Qualsevol companyia d’internet ha de ser suficientment coherent amb el que oferim als usuaris, i cal treballar cada dia per deixar-ho clar. S’ha d’explicar molt bé on anirà a parar aquella informació, tot i que l’usuari també ha de ser conscient del que està explicant a la xarxa.
Tuenti va néixer a l’Estat de la idea de 4 joves socis el novembre del 2005, però no va ser fins al 2006 que va sortir a la llum pública.

 

Per què creieu que Tuenti té més èxit a la resta de l’Estat que a Catalunya?

 

Perquè hem crescut d’una forma molt peculiar i, a l’inici, amb invitacions. Tuenti sempre ha apostat més per una xarxa de persones, per un grup, i per això en determinades zones, gràcies als cercles d’amistat, ha crescut més… Però un 15% de la població de Tuenti és a Catalunya. És un xifra important, però allunyada de les d’altres llocs.

 

A Tuenti, ara, una de les últimes novetats és que té operador mòbil, llançat al febrer. Com està funcionant?

 

Molt bé, estem molt contents perquè no deixa de ser una aposta per diversificar ingressos, a part de la publicitat. Volíem democratitzar l’accés a la telefonia mòbil, internet i mobilitat a través de qualsevol smartphone. Els nostres usuaris estan satisfets i valoren la qualitat del servei.

 

En l’últim any l’ús de Tuenti des d’Android ha crescut un 726%, lluny de la Blackberry o l’Iphone, que segueixen en segona i tercera posició…

 

És que aquest ha estat l’any d’Android. El factor clau és poder-hi accedir des d’una plataforma mòbil, sigui quina sigui. Això ens ha ajudat a aconseguir que més de 5 milions ja utilitzin directament la nostra aplicació. A més, qualsevol plataforma és bona per connectar-se a Tuenti i ja estem treballant perquè pugui ser compatible amb Windows Phone.

 

Facebook sembla que està desenvolupant una tecnologia que permeti a menors de 13 anys poder utilitzar aquesta xarxa. Des de Tuenti, com valoreu que els nens puguin utilitzar les xarxes socials?

 

A Tuenti el 90% dels nostres usuaris tenen entre 14 i 35 anys, i, sempre que hi hagi el consentiment patern, els menors de 14 anys també hi poden participar, tot i que el sentit comú dels pares serà clau per prendre una decisió. Nosaltres fa poc temps vam canviar la legislació per tal que la informació dels usuaris menors de 18 anys estigués 100% protegida.

 

El vostre equip està format per més de 250 professionals de més de 20 nacionalitats repartits en tres oficines, dues a Madrid i una a Barcelona. En plena crisi econòmica, Tuenti busca treballadors?

 

Estem molt contents d’oferir feina des de Catalunya i d’haver obert una oficina a Barcelona. És una ciutat clau, on atraure els millors enginyers, directors de producte o dissenyadors, que són les posicions que tenen més demanda actualment. Periòdicament hi ha ofertes interessants al nostre web i, de fet, el nostre objectiu és ambiciós, volem créixer amb força en l’àmbit global.

A més, al vostre web publiqueu els beneficis de treballar-hi…

 

Sí, perquè són incentius molt interessants: un salari molt competitiu basat en la teva experiència i antiguitat, un agressiu programa de retribució variable basat en els resultats, assegurança mèdica privada, possibilitat de triar entre un portàtil Mac, Windows o Linux d’última generació, classes d’anglès i també d’espanyol per a estrangers, esmorzar, begudes i refrigeris a l’oficina…Volem treballar sempre amb un bon ambient!

a la real

Tuenti és una plataforma, que va néixer a l’Estat espanyol l’any 2006 com una xarxa social per a estudiants universitaris, però que en poc temps es va convertir en un espai de referència per a joves on mantenir relacions socials que ja té 14 milions d’usuaris. Telefónica va comprar Tuenti.

La companyia es va quedar el 90% de la xarxa social, però va renunciar a gestionar-la.

de la vida digit@l…

# Facebook

Tuenti 119.000

Twitter

@Tuenti 33.621 seguidors

 

ENTREVISTA

Sense comentaris

Postejar un comentari