XANTAL LLAVINA AGUILAR- PERIODISTA

Xantal Llavina Aguilar. Periodista, Directora de continguts, Divulgadora TIC i Conferenciant. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment Directora i Presentadora del programa divulgatiu d’emprenedors, revolució digital, innovació i futur  “Revolució 4.0” Catalunya Ràdio- 3CAT 8º Temporada, Directora i Productora executiva del programa “Ho he Superat” a 3Cat-Catalunya Ràdio i Subdirectora i Presentadora del “Som Revolució” 3CAT-Tv3: Com serà la Catalunya del 2030? 4º Temporada.
Com a directora i presentadora de programes de ràdio i televisió ha estat guardonada amb deu reconeixements per la seva tasca periodística: Premi RAC 2013 (Directe 4.0 Ràdio 4 RNE), Premi Zapping 2017 (Autèntics.cat El PuntAvuiTV), Premi Graus TIC 2017 (Revolució 4.0 Catalunya Ràdio) , Premi Dona TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat de Catalunya (Revolució 4.0 Catalunya Ràdio) ,  Premi a la Comunicació i Divulgació TIC 2019, la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica (Revolució 4.0 Catalunya Ràdio) i Premi Graus TIC Comunicació i Divulgació 2019 (Revolució 4.0 TV3 El Terrat). El 2020 va rebre en els Premis Sant Jordi 2020: Premi CREU CASAS de l’Institut d’Estudis Catalans, Dones per canviar el món (IEC). I al 2022, Premi Talent en Comunicació i Mitjans de la Fundació Impulsa Talentum , per la seva «destacada trajectòria en la divulgació de la innovació, el talent i la tecnologia posada al servei de les persones amb el programa “Som Revolució” TV3. El 2023 ha rebut Premi Ciutat Sant Joan Despí 2023 per a la seva trajectòria professional com a periodista i divulgadora. I el 2024  el Premi Alumni Ambassador de la Universitat Ramon Llull.  La periodista de 3Cat Xantal Llavina ha estat reconeguda amb el Premi Alumni Ambassador 2024 per l’excel·lència en la seva trajectòria professional i el seu rol com a referent per als futurs professionals.
Aquests són els diferents mitjans de comunicació on ha treballat i col·laborat: ElPuntAvuiTV, TV3, Barça TV, BarcelonaTV, TVE, Canal 33, Ràdio 4- RNE, Catalunya Ràdio, RAC1, Punto Radio, El Periódico de Catalunya, Público-Públic i El Punt Avui.
Xantal Llavina Aguilar. Periodista, Directora de contenidos, Divulgadora TIC y Conferenciante. Licenciada en Periodismo por la Universidad Ramon Llull y Diplomada en Ciencias Empresariales por la Universidad Pompeu Fabra. Actualmente Directora y Presentadora del programa divulgativo de emprendedores, revolución digital, innovación y futuro  “Revolución 4.0” Catalunya Ràdio- 3CAT 8º Temporada y Subdirectora y Presentadora del “Som Revolució” 3CAT-Tv3: ¿Cómo será la Catalunya del 2030? 4º Temporada con la productora El Terrat- The Mediapro Studio.
Como directora y presentadora de programas de radio y televisión ha sido galardonada con nueve reconocimientos por su labor periodística: Premio RAC 2013 (Directo 4.0 Radio 4 RNE), Premio Zapping 2017 (Autèntics.cat El PuntAvuiTV), Premio Graus TIC 2017 ( Revolución 4.0 Catalunya Ràdio) , Premio Mujer TIC Divulgadora 2018 por la Generalitat de Catalunya (Revolución 4.0 Catalunya Ràdio) ,  Premio a la Comunicación y Divulgación TIC 2019, la 24ª Noche de las Telecomunicaciones y la Informática (Revolución 4.0 Catalunya Ràdio) y Premio TIC Comunicación y Divulgación 2019 (Revolución 4.0 TV3 El Terrat). En 2020 recibió en los Premios Sant Jordi 2020: Premio CRUZ CASAS del Institut d’Estudis Catalans, Dones per canviar el món (IEC). Y en 2022, Premio Talent en Comunicación y Medios de la Fundación Impulsa Talentum , por su «destacada trayectoria en la divulgación de la innovación, el talento y la tecnología puesta al servicio de las personas con el programa “Som Revolució” TV3. Y en 2023 ha recibido Premio Ciutat Sant Joan Despí 2023 para su trayectoria profesional como periodista y divulgadora.Estos son los diferentes medios de comunicación donde ha trabajado y colaborado: ElPuntAvuiTV, TV3, Barça TV, BarcelonaTV, TVE, Canal 33, Radio 4-RNE, Cataluña Radio, RAC1, Punto Radio, El Periódico de Cataluña, Público-Público y El Punt Avui.
Revolució 4.0 - Catalunya Ràdio

 

“REVOLUCIÓ 4.0” CATALUNYA RÀDIO- 3CAT:

DISSABTES I DIUMENGES, 8º TEMPORADA:

“Revolució 4.0” és l’espai radiofònic de referència de l’emprenedoria i la transformació digital. El programa explica com serà la Catalunya i el món del futur des de la divulgació i l’entreteniment, i inclou moltes novetats sobre emprenedors, empreses emergents, tecnologia, casos de ciberseguretat, economia, sostenibilitat, intel·ligència artificial, nous lideratges, casos d’èxit i com la revolució digital ho transforma tot.
El programa, presentat per la periodista Xantal Llavina, que torna al programa, arriba a la vuitena temporada amb algunes novetats: dues noves “Masterclass”, amb Josep Maria Ganyet sobre intel·ligència artificial i Albert Cuesta sobre el món digital, que s’afegiran a les del catedràtic d’Economia Santiago Niño-Becerra. Hi haurà dues noves seccions de salut i tecnologia: “Health Hub” amb Eva Rossell i “Impacte positiu” amb Sergio Cortés. I també estrenem “Ciber 4.0”, “Ted Talks” amb professors universitaris i “Revolució treball” amb l’expert Jonathan Escobar. A més, continuen els col·laboradors de sempre: Ricard Castellet i Jordi Pi a “Revolucionats”, Lluís Juncà amb “Catalunya Valley”, Laura Gil amb “Connexions”, “TIC.cat” amb Tomás Roy, el publicista Jordi Urbea amb “Revolucionant la publicitat”, Núria Aymerich amb “Indústria 4.0” i Fabián Mohedano amb “Nous camins”.Els eixos principals del “Revolució 4.0” són l’entrevista a personatges molt rellevants on es parla amb ells de la seva vida digital i emprenedora i totes les seccions de divulgació. El “Revolució 4.0” celebrarà novament l’entrega dels Premis Emprenedors Digitals 2024, per guardonar els millors emprenedors digitals del país. Podeu escoltar el “Revolució 4.0” de Catalunya Ràdio amb Xantal Llavina i col·laboradors els dissabtes a l’app i al web i els diumenges a l’antena de Catalunya Ràdio, de 22 h a 23 h.
Per contactar amb nosaltres, ho podeu fer a través del correu electrònic revolucio4@catradio.cat.
“Revolución 4.0” es el espacio radiofónico de referencia del emprendimiento y la transformación digital. El programa explica cómo será la Cataluña y el mundo del futuro desde la divulgación y el entretenimiento, e incluye muchas novedades sobre emprendedores, empresas emergentes, tecnología, casos de ciberseguridad, economía, sostenibilidad, inteligencia artificial, nuevos liderazgos, casos de éxito y cómo la revolución digital lo transforma todo.
El programa, presentado por la periodista Xantal Llavina, que vuelve al programa, llega a la octava temporada con algunas novedades: dos nuevas “Masterclass”, con Josep Maria Ganyet sobre inteligencia artificial y Albert Cuesta sobre el mundo digital, que se añadirán en las del catedrático de Economía Santiago Niño-Becerra. Habrá dos nuevas secciones de salud y tecnología: “Health Hub” con Eva Rossell e “Impacto positivo” con Sergio Cortés. Y también estrenamos “Ciber 4.0”, “Ted Talks” con profesores universitarios y “Revolución trabajo” con el experto Jonathan Escobar. Además, continúan los colaboradores de siempre: Ricard Castellet y Jordi Pi en “Revolucionados”, Lluís Juncà con “Catalunya Valley”, Laura Gil con “Connexions”, “TIC.cat”, el publicista Jordi Urbea con “Revolucionando la publicidad”, Núria Aymerich con “Industria 4.0” y Fabián Mohedano con “Nuevos caminos”.Los ejes principales del Revolución 4.0 son la entrevista a personajes muy relevantes donde se habla con ellos de su vida digital y emprendedora y todas las secciones de divulgación.
El “Revolución 4.0” celebrará de nuevo la entrega de los Premios Emprendedores Digitales 2024, para galardonar a los mejores emprendedores digitales del país. Puede escuchar el “Revolución 4.0” de Catalunya Ràdio con Xantal Llavina y colaboradores los sábados en la app y en la web y los domingos en la antena de Catalunya Ràdio, de 22 h a 23 h. Para contactar con nosotros, puede hacerlo a través de correo electrónico revolucio4@catradio.cat.

“HO HE SUPERAT” 3CAT:

Ho he superat” és un videopòdcast presentat per Xantal Llavina en què la periodista conversa amb diferents personatges coneguts que han viscut situacions personals o de salut molt complicades, com la seva, en superar un càncer de mama. Són converses sobre el moment inicial, la lluita per superar adversitats i, un cop superades, l’aprenentatge vital i la nova manera d’encarar la vida que suposen. 
Els protagonistes de “Ho he superat” són Elisenda Roca i la lluita contra el maltractament psicològic, Paula Valls i plantar cara a l’anorèxia, Raül Balam i la lluita contra l’addicció a les drogues, Ernest Folch i la frontera entre la vida i la mort després d’un infart, Joan Reig i la seva denúncia d’abusos sexuals, Anna Barrachina i la lluita contra el càncer de pulmó, Nandu Jubany i com refer-se del dol i la depressió, Pep Anton Muñoz i la recuperació de la veu, i José Corbacho i la vida amb un ronyó de la seva germana. 
Lo he superado” es un videopodcast presentado por Xantal Llavina en el que la periodista conversa con diferentes personajes conocidos que han vivido situaciones personales o de salud muy complicadas, como la suya, al superar un cáncer de mama. Son conversaciones sobre el momento inicial, la lucha por superar adversidades y, una vez superadas, el aprendizaje vital y la nueva manera de encarar la vida que suponen. Los protagonistas de “Lo he superado” son Elisenda Roca y la lucha contra el maltrato psicológico, Paula Valls y hacer frente a la anorexia, Raül Balam y la lucha contra la adicción a las drogas, Ernest Folch y la frontera entre la vida y la muerte tras un infarto, Joan Reig y su denuncia de abusos sexuales, Anna Barrachina y la lucha contra el cáncer de pulmón, Nandu Jubany y cómo reponerse del luto y la depresión, Pep Anton Muñoz y la recuperación de la voz, y José Corbacho y la vida con un riñón de su hermana.

 

Xantal Llavina, l'exdona de Quim Masferrer, torna a TV3 després de superar un càncer

“SOM REVOLUCIÓ ” 3CAT,  4º TEMPORADA

#SOMREVOLUCIÓ: LA VISIÓ DE COM SERÀ LA CATALUNYA DEL 2030. DES DE 32 LOCALITZACIONS CATALANES DIFERENTS

Som revolució (2)_bo.jpg

3CAT va estrenar la quarta temporada del programa “#SomRevolució” amb un format totalment renovat. En les tres temporades anteriors, l’espai compartia nom amb el programa “Revolució 4.0”, de Catalunya Ràdio, que també presenta Xantal Llavina.
El “#SomRevolució”  serà un documental que, amb la producció de TV3 i El Terrat (The Mediapro Studio), combinarà divulgació i entreteniment per donar la visió des de Catalunya de com serà el món que ens espera fins al 2030. Els rodatges s’han fet en exteriors, en 32 localitzacions catalanes diferents.
Xantal Llavina viurà com a investigadora, però d’una manera molt distesa, tota mena d’experiències al “#SomRevolució”. Les claus del nou format són divulgar i entretenir al mateix temps i des del lloc dels fets, amb una vocació artística. Durant el seu periple per Catalunya, concentrat en cinc capítols, Llavina coneixerà molts personatges i centres d’innovació, i parlarà amb molts experts per comprovar, en primera persona, com la tecnologia està transformant les vides per sempre.
Les claus i els protagonistes de la quarta temporada 
El programa, en la nova temporada, mostrarà les cinc grans revolucions digitals que hi ha: la revolució sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d’educació digital, i la de recerca, amb els millors investigadors del país. Llavina visitarà, entre altres indrets, el Barcelona Drone Center i una empresa que fabrica hologrames, l’aeroport d’Alguaire, diverses classes de robòtica d’escoles catalanes, empreses que fan realitat augmentada i virtual, la  Universitat Politècnica de Catalunya, el sincrotró Alba, l’abocador de Can Mata o el CatVers, el metavers català, que li permetrà entrar dins del món virtual.
Al programa hi participaran, a més, 25 testimonis i experts de primer nivell que valoraran les innovacions del futur a Catalunya. Personatges coneguts com Gemma Mengual, Joan Dausà, Lildami, Raül Balam, Cristina Brondo, Pep Nogué, Ada Parellada o José Elías, que viuran també algunes experiències innovadores dins del nou format de programa, centrat en el futur que ens espera.
El programa, produït per TV3 i El Terrat, està dirigit per l’expert en documentals David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que ja fa sis temporades que realitza el “Revolució 4.0” a Catalunya Ràdio, exerceix de subdirectora i presentadora. La segona veu del programa serà el també periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales.
3CAT estrenó la cuarta temporada del programa “#SomRevolució” con un formato totalmente renovado. En las tres temporadas anteriores, el espacio compartía nombre con el programa “Revolución 4.0”, de Catalunya Ràdio, que también presenta Xantal Llavina.
El “#SomRevolució” será un documental que, con la producción de TV3 y El Terrat (The Mediapro Studio), combinará divulgación y entretenimiento para dar la visión desde Cataluña de cómo será el mundo que nos espera hasta el 2030. Los rodajes s se han hecho en exteriores, en 32 localizaciones catalanas diferentes.
Xantal Llavina vivirá como investigadora, pero de forma muy distendida, todo tipo de experiencias en el “#SomRevolució”. Las claves del nuevo formato son divulgar y entretener al mismo tiempo y desde el lugar de los hechos, con una vocación artística. Durante su periplo por Catalunya, concentrado en cinco capítulos, Llavina conocerá a muchos personajes y centros de innovación, y hablará con muchos expertos para comprobar, en primera persona, cómo la tecnología está transformando las vidas para siempre.
Las claves y los protagonistas de la cuarta temporada
El programa, en la nueva temporada, mostrará las cinco grandes revoluciones digitales existentes: la revolución sostenible y de cambio climático; la de conectividad, hologramas y espacio; la de talento digital y metaverso; la de educación digital, y la de investigación, con los mejores investigadores del país. Llavina visitará, entre otros lugares, el Barcelona Drone Center y una empresa que fabrica hologramas, el aeropuerto de Alguaire, diversas clases de robótica de escuelas catalanas, empresas que hacen realidad aumentada y virtual, la Universidad Politécnica de Cataluña, el sincrotrón Alba, el vertedero de Can Mata o el CatVers, el metaverso catalán, que le permitirá entrar dentro del mundo virtual.
En el programa participarán, además, 25 testigos y expertos de primer nivel que valorarán las innovaciones del futuro en Cataluña. Personajes conocidos como Gemma Mengual, Juan Dausá, Lildami, Raúl Balam, Cristina Brondo, Pep Nogué, Ada Parellada o José Elías, que vivirán algunas experiencias innovadoras dentro del nuevo formato de programa, centrado en el futuro que nos espera.
El programa, producido por TV3 y El Terrat, está dirigido por el experto en documentales David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que lleva ya seis temporadas realizando el “Revolución 4.0” en Catalunya Ràdio, ejerce de subdirectora y presentadora. La segunda voz del programa será el también periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales.
Primer capítol: hologrames, drons i coets catalans
 El programa de l’estrena, el 2 d’agost, segurament serà el més futurista de tota la sèrie. Al món cada vegada tot està més connectat i l’anomenada “internet de les coses” acabarà oferint un potencial que transformarà totalment les vides.
“#SomRevolució” descobrirà, a partir d’una visita al Barcelona Drone Center, com funcionen tota mena de drons que estan canviant la manera de treballar de moltes empreses, i també dels cossos de seguretat i vigilància de Catalunya. Ben aviat la presència de drons augmentarà de manera exponencial.
Xantal Llavina visitarà també una empresa que fabrica hologrames a Sant Boi de Llobregat. Ella i l’actriu Cristina Brondo descobriran un món apassionant: el de la creació de còpies virtuals de persones. Sens dubte, els hologrames oferiran unes possibilitats professionals o d’oci que ara mateix no es poden imaginar.
I en aquest viatge cap a un futur que cada dia és més present, Llavina anirà fins a l’aeroport d’Alguaire, on descobrirà alguns dels protagonistes actuals i futurs d’un dels sectors que no para de créixer a Catalunya: el sector aeroespacial. Coneixerà, per exemple, l’empresa que ha fabricat el primer nanosatèl·lit fabricat a Catalunya i que ja orbita des de fa mesos, o una altra empresa que fabrica motors per fer enlairar coets. També parlarà amb uns estudiants que han construït amb èxit un coet supersònic suborbital i que, sens dubte, ben aviat seran alguns dels protagonistes destacats de l’ecosistema català de l’anomenat New Space.
En el programa també hi intervindran el meteoròleg Tomàs Molina; el periodista i divulgador científic Joan Anton Català; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; el periodista i gestor d’empreses culturals Jordi Sellas, i l’enginyera Cristina Barrado, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. Tots coincidiran a destacar que cal treure el màxim profit d’una paraula sense la qual no s’entendrà el món dels pròxims anys: la connectivitat. #SomConnectivitat.
Els altres capítols
La resta de programes tindran els títols següents:
– Les aules catalanes del futur
– Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?
– L’estiu durarà quatre mesos a Catalunya el 2050
– El milionari mercat de terrenys al metavers

 

 

 

Save

LLIBRES

El 2011 va publicar el llibre, Facebook: “Millori les seves relacions coneixent la xarxa social que connecta el món.” amb Profit Editorial.
El 2020 publica el llibre #SOMDIGITALS amb Profit Editorial. Qui seran els protagonistes de la Revolució Digital? Autor: Xantal Llavina
i Jordi Portals.
Llibre

RECONEIXEMENTS PROGRAMES

 

Premi #Dona TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat Xantal Llavina

Premi #Dona TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat Xantal Llavina

 

 

La periodista de 3Cat Xantal Llavina ha estat reconeguda amb el Premi Alumni Ambassador 2024 de la Universitat Ramon Llull per l’excel·lència en la seva trajectòria professional i el seu rol com a referent per als futurs professionals. 
-Premi Ciutat Sant Joan Despí 2023 per a la seva trajectòria professional com a periodista i divulgadora des de fa més de 25 anys. Els premis reconeixen la trajectòria i el treball d’entitats, empreses i personalitats de la ciutat.
-Premi Talent en Comunicació i Mitjans de la Fundació Impulsa Talentum 2022 , per la seva «destacada trajectòria en la divulgació de la innovació, el talent i la tecnologia posada al servei de les persones amb el programa “Som Revolució” TV3.
Premis Sant Jordi 2020: Premi CREU CASAS de l’Institut d’Estudis Catalans . Dones per canviar el món, concedit a Xantal Llavina Aguilar, per la tasca divulgadora que duu a terme i la seva capacitat d’arribar a la societat en general i especialment al públic jove i les noies, transmetent exemples i un bon model de tecnologia entenedora i atractiva. L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes.
Revolució 4.0 TV3, Premi GrausTIC a la Comunicació i a la Divulgació 2019 per l’ Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya GrausTIC. El jurat ha destacat “el format innovador de l’espai que divulga d’una manera entretinguda el talent digital i emprenedor de Catalunya en diferents àmbits i permet la participació del públic a través dels mòbils”.
Premi a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC 2019 per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació  i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya al Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio.
Premi Dona TIC Divulgadora 2018 per a Xantal Llavina. Destaca la seva tasca en la divulgació en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC. Els Premis Dona TIC  són una iniciativa del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i de l’associació Tertúlia Digital.
Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC 2017 per l’associació ONES Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GrausTIC). (Directora i presentadora)
Autèntics.cat PUNTAVUITV : Guanyador Premi Zapping 2017 al Millor Programa Local de Catalunya pel TAC, Associació de Telespectadors de Catalunya. Premi Zapping (Directora, presentadora i guionista).
-Magazine “Directe 4.0” de Radio 4 RNE. 3 Temporades. Premi Menció de Qualitat al Millor Programa de Ràdio en els Premis Radio Associació de Catalunya 2013, Premis RAC. (Directora i Presentadora)
Premio Micròfon de Plata 2009 per l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa, Ràdio i Televisió per a l’últim programa de “El Club” Tv3. ( Guionista i reportera del programa)
Premi de Comunicació no Sexista 2009 per la ADPC per a l’equip: “El Club” Tv3. (Guionista i reportera del programa)
Premi Nacional Radiodifusió 2004 per a l’equip: de Catalunya Ràdio de les Transmissions de Joaquim Maria Puyal”.(Locutora-Servei d’atenció a l’oient)
Més informació